SEO Оптимизация на сайтове за търсачки от Манол Трендафилов

  • el
  • es
  • id
  • pt
  • se
  • от Тодор Христов на 20.09.2008





    Оптимизация търсачки SEO Манол Трендафилов

    Преди точно месец бях обявил, че един от читателите на Alabala.org ще спечели символична награда – ревю на негов сайт. Наградара бе във връзка с коментар 3000, оставен в блога ми и Манол Трандафилов с блога си за Оптимизация на сайтове за търсачки остави въпросния коментар 3000 и грабна наградата.

    Тъй като се забавих малко с “връчването” на наградата на Манол (моля за извинение), бързам да сторя това сега.

    Блогът на Манол Трендафилов можете да откриете на адрес Blog.Unone.org. Вероятно някои от вас познават този блог, но вероятно има и хора, които не са го посещавали, и ако сте от втората група, не пропускайте да се запознаете с блога на Манол още сега.

    За какво пише Манол в своя блог (въпреки, че през последния месец е намалил писането и на практика не е добавял нови теми, което, надявам се, е съвсем временно явление):

    Преди време бях разговарял с Манол и го попитах кои са статиите, които смята за най-стойностни в неговия блог за оптимизация за търсачки. Той ме насочи към няколко материала, към които пък аз искам да насоча вас, в случай, че темите на тези статии са от интерес за вас:

    • Оптимизация за търсачки на WordPress – това е преведена от Манол много дълга и подробна статия за оптимизацията за WordPress, която получи доста голямо внимание в България от хората, за които тази тема е важна или интересна.
    • SEO и семантичните търсачки – както казва Манол Трендафилов, “семантичните търсачки ще бъдат част от основните търсачки, така, че обръщайте внимание от време на време на тенденцията, защото може да се окаже следващия бум след PageRank.”
    • Активиране на Adsense за RSS емисии – много подробно практическо ръководство със скрийншотове за активирането на рекламите на Google Adsense в RSS емисията на блог.
    • Как да изберете име (домейн) на сайта си – материал, в който в 6 стъпки се дават идеи за избора на домейн – едно от най-важните неща за един блог.

    Както виждате, в тези основни теми се “върти” блогът за оптимизация на сайтове за търсачки на Манол Трендафилов, и ако имате интереси в тази област (а след като четете Alabala.org, вероятно имате такива интереси), посетете блога му още сега или се абонирайте за неговата RSS емисия.

    От своя страна, аз искам да отправя само две най-добронамерени идеи за Манол и неговия блог, тъй като смятам, че ако се вслуша в предложенията ми, неговият блог единствено ще спечели:

    1. Маноле, пиши мааалко по-често. :-)
    2. В перспектива, защо не помислиш за евентуална смяна на дизайна (темата) на блога?

    Желая на Манол много успехи в блогосферата, а и извън нея! Между другото, той е активен в микроблог пространството и можете да следите активността му в Edno23.com, също.

    Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


    Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.




    Вижте и това:

    { 3 trackbacks }

    man0l: Тодор Христов прави ревю на SEO blog-а .. - edno23.com
    09.20.08 at 17:09
    Twitter Tweets about SEO as of September 20, 2024 : The Lessnau Lounge
    09.20.08 at 21:09
    Оптимизация на сайтове за търсачки от Манол Трендафилов
    09.21.08 at 12:09

    { 8 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

    1

    Манол Трендафилов 20.09.08 в 17:09

    Тодоре, благодаря за страхотното ревю, което си направил на моя сайт :) Разбира се, забележките ще ги взема в предвид, то от толкова много работа и блогването остава на второ място. Относно дизайна, ще има приятна изненада за потребителите и посетителите на блога ми близкия месец, надявам се :)

    2

    Тодор Христов 20.09.08 в 17:09

    Ето, значи имаме новина и предстоящо мини-събитие, значи (новия дизайн). :-)

    3

    Манол Трендафилов 20.09.08 в 18:09

    Е то направо си е живо събитие :)

    4

    Уеб дизайнер блогва 22.09.08 в 11:09

    @Манол точно преди 2 дена мислих да ти предложа безплатен дизайн на блога, че …вече не издържах да влизам :)

    5

    Тодор Христов 22.09.08 в 12:09

    Ха…. ето това е оферта! :-)

    6

    Манол Трендафилов 22.09.08 в 23:09

    @Мишеф – хайде, предложи ми безплатно нарязване на PSD и ще приема :)

    7

    Уеб дизайнер блогва 23.09.08 в 14:09

    ..но след това се сетих, че съм затрупан от работа и се отказах да ти предложа :D

    8

    Манол Трендафилов 24.09.08 в 00:09

    Търсиш си извинения :)

    КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

    Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.