Честити бронзови медали, моряци!

  • el
  • es
  • id
  • pt
  • se
  • от Тодор Христов на 15.06.2009





    Нямаше къде и реших точно тук да споделя радостта си от бронзовите медали на Черно Море в първенството по футбол 2024/2009. Досега многократно публикувах различни снимки и видео било във Facebook профила си, било в експерименталния си фото-блог в Posterous, но ми се стори добра идея да обединя най-доброто от целия фантастичен и изпълнен с клубни рекорди сезон в един видео обзор.

    Но преди да започна с видео обзора на мачовете, най-напред малко снимки (има и снимки от Белчо Христов, който е съставил отделен материал за Черно Море):

    <br /><br />

    А сега, нека започне зелената видео фиеста! :-)

    Черно Море – ЦСКА 1:0

    Преди няколко години победихме ЦСКА с 3:0, но тогава армейците бяха с резервите си. Сега вече ги победихме съвсем чисто.

    Черно Море – Спартак 5:0

    Велик мач, който подробно съм отразил с видео и снимки в друга статия за Черно Море.

    Луд гол на Какалов носи победата – Сливен – Черно Море 0:1

    Даже коментаторът полудява, не само феновете и отбора :-)

    Спартак – Черно Море 0:1

    На този мач подпечатахме визите на Спартак за Б група, въпреки че двубоят се игра само 2 дни след смъртта на треньора на “соколите” и можеше да бъде отложен от БФС.

    Черно Море – Славия 2:0

    Категорична победа, която сложи край на битката за бронза и Европа.

    Черно Море – Сливен 3:0

    Тъкмо когато много хора се възхищаваха на Сливен за 10-те отлични мача в началото на първенството, Черно Море им нанесе тежка загуба с 3:0, след което Сливен тръгнаха надолу.

    Черно Море – Левски 0:0

    Много важна точка срещу бъдещия шампион. Гонзо и компания ореваха всички медии за недадена дузпа, удобно забравяйки как съдията даде измислена дузпа и измислен червен картон на Левски срещу Черно Море в София, което предреши двубоя през първия полусезон.

    А ето че вместо Левски да се оплакват за недадена дузпа, Черно Море имат пълно основание за 100% дузпа при нарушение срещу Танко Дяков:

    Черно Море – Ботев 1:0

    Драматична победа след цял мач с човек по-малко.

    ЦСКА – Черно Море 1:1

    Важна точка като гости на ЦСКА в един равностоен мач.

    Черно Море – Литекс 0:0

    Много важна точка срещу Литекс в един равностоен мач, който Мъри Стоилов искаше много да спечели, но не успя.

    Черно Море – Локомотив Сф 1:0

    В пороен дъжд и след 3 поредни загуби (злощастни срещу Черноморец и Левски и загуба от Локо Пд), взехме 3 точки от Локомотив Сф, които в крайна сметка се оказаха големия губещ тази година, на пето място и без европейска квота.

    Пирин – Черно Море 1:2

    Първа победа за първенството с общо три убийствени гола в този мач

    Черно Море – Пирин 1:0

    Втората от двете победи над финалиста за купата на България тази година – Пирин Благоевград.

    Черно Море – Миньор 4:0

    Четирите гола бяха най-най-малкото в този мач. Това бе един от най-атрактивните двубои, които наблюдавах тази година, като Миньор по едно време просто не знаеха къде е топката – толкова много техника не бях виждал на едно място. Благодарение на Сашо Александров – Кривия, разбира се. :-)

    Черно Море – Локомотив Мездра 2:0

    Мач с една от многобройните пропуснати дузпи на Сашо Александров този сезон.

    Черно Море – Беласица 6:0

    В този мач интрига нямаше и разбихме Бела с 6 гола, за да признае след срещата треньорът на петричани, че са играли за премия от 40 000лв. за победа и 30 000 за равен. Не каза кой е платецът, но мисля, че е повече от ясно кой може да е.

    Вихрен – Черно Море 0:2

    Чиста победа без проблеми като гости на наказания Вихрен, с красива комбинация за първия гол в срещата (мачът се играе в София).

    Славия – Черно Море 0:2

    Чиста победа като гости на Славия в София.

    Миньор – Черно Море 2:2

    В този последен мач в първенството без значение и за двата отбора Черно Море излезе с младежите, а Миньор – с титулярния състав. Резултатът и по-важното – характерът на куп играчи без дори един официален мач в А група будят поводи за оптимизъм.

    Днес на награждаването на стадиона присъстваха и политици. Отношението си към най-важния сред тях – Министър Председателят на Република България Сергей Станишев публиката показа по следния начин:

    Сергей Станишев излиза на “Тича”, чуват се освирквания

    Сергей Станишев се качва на трибуната под сериозни освирквания (къде си вярна ти любов народна?)

    Толкова за политиците. А, да Александър Йорданов вдигна ръчичка с 2 пръста (победа, victory) и усмихнат обяви, че “Варна била синя”. :-) На такава глупост – без коментар.

    В резюме за бронза на Черно Море

    Страхотен сезон, фантастичен дух и много настроение за всички, които симпатизираха на Черно Море тази година. Усилията се оправдаха и записахме хубава страница в клубната ни история.

    Аз, като всички други фенове, ще следя с голям интерес представянето на Черно Море в първенството догодина (т.е. след 2-3 месеца). Но преди това предстоят мачове в Европа и дано поне повторим успехите на отбора от миналата година, когато Черно Море стана най-добре представилия се български отбор в европейските турнири.

    Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


    Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.




    Вижте и това:

    { 1 коментар… прочетете го по-долу или добавете ваш }

    1

    Белчо Христов 15.06.09 в 16:06

    Айде Моряциииии! :)

    КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

    Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.