Микроблог от Clix.bg

clix микроблог

Преди време бях толкова много претоварен с подготовката си за едно обучение, че просто не ми остана време да споделя впечатленията си от първата микроблог система в България - Edno23.com. Днес също съм ужасно претрупан с работа, но няма как да не напиша нещо за микроблогинга, при условие, че в България стартира нова микроблог платформа - Clix.bg.

Аудиторията на този блог като цяло е запозната с възможностите на микроблогинга, с Twitter, Tumblr и др. Ето защо, тук няма да говоря за това “Що е микроблог“, а просто ще споделя някои непосредствени впечатления от продукта на Clix.bg.

 • Име на сайта - удачно избрано, харесва ми. Clix.bg е кратко и запомнящо се име.
 • Дизайн на сайта - приятен, но ако бях на мястото на хората от Clix.bg, щях да го отлича малко повече спрямо Edno23.com, които също имат син фон и оранжеви елементи.
 • Функционалности - разнообразни. Ето какво коментира в тази връзка Владислав Димчев - ръководител на проекта Clix.bg:
 • За да използват сайта, потребителите не е нужно да са задължително пред компютър. Това е възможно с услугата “Пиши чрез SMS”. Това прави сайта достъпен по всяко време и от всяка точка, за да бъде информацията в профилите на потребителите актуална винаги.

  Clix.bg е първата социална мрежа в България, която предлага уникалната възможност за позициониране чрез Google Maps, нещо абсолютно революционно за България. Когато потребителите пишат могат да укажат точното си местоположение и така да ориентират своите читатели не само какво правят в момента, а и къде се намират.

  Други интерактивни възможности са споделяне на уеб адреси и изображения през социалната мрежа.

  Лично аз много рядко пиша SMS за каквото и да е било, но съм сигурен, че много хора активно ползват тази опция на GSM апаратите си. Интеграцията с Google Maps и споделянето на изображения обаче е нещо ново и интересно за мен.

Проектът Clix.bg е все още в тестова фаза и вероятно основателите на микроблог платформата тепърва ще усъвършенстват някои елементи и функционалности. По-важното обаче е, че сайтът влиза в пряка конкуренция с Edno23.com и лично за мен е много интересно кой от тези два микроблог сайта (а може би ще има и други в бъдеще) ще съумее да привлече повече потребители.

Вие как мислите, какви са предпоставките за успех в този микроблог бизнес?

Желая успех на Clix.bg!

8 thoughts on “Микроблог от Clix.bg”

 1. Pingback: Миглен » Микроблогинг по български
 2. Pingback: Микроблог от Clix.bg
 3. Като гледам колко коментари има, явно интересът към подобни платформи е огромен 😀 Май сайтовете станаха повече от потребителите вече.

 4. Просто хората в България на са свикнали с подобен вид услуги, които на други места по света са нещо обичайно.

 5. Pingback: Осем пропуснати онлайн възможности за PR-а на ПИБ
 6. Pingback: Социални мрежи vs Социални медии vs Социален букмарк
 7. Немога да се регистрирам,Всичко пробвах и нестава нещто има ама незнам какво е ?!

 8. Pingback: Проверяват кандидатите за работа в социалните мрежи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 − = one

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>