Feed Compare: Сравнете си Feedburner часовника!

BlogPerfume.com пуснаха нов инструмент в услуга на блогърите, който се нарича Feed Compare и който позволява бързо и безплатно сверяване на Feedburner абонатите на различни блогове.

feedburner абонати

Инструментът е аналогичен на сравняването на посещаемостта по Alexa, с тази разлика, че за разлика от сравнително относителните данни на Alexa, инструментът Feed Compare е прецизен на 100%, тъй като тегли информация за броя на RSS абонатите от самия Feedburner.

На снимката по-горе виждате сравнение на RSS абонатите на три мои блога – NovaVizia.com, Alabala.org и фирмения ни сайт SitaManagement.com.

Независимо, че оперират в различни ниши и преследват различни цели, данните от сравнението между трите блога са показателни. Единият от трите блога бележи чудесен прогрес, вторият е стартиран наскоро и има нормална за България абонатна RSS база за бранша си, третия блог (по една ирония на съдбата това е точно блога, който четете в момента) е в застой вече няколко месеца – няма спад, няма ръст.

Feed Compare със сигурност ще е по-полезен при сравняване на RSS абонати по Feedburner на блогове, опериращи в една ниша. Аз лично планирам да го ползвам на периодична основа за мои бъдещи обзорни материали.

4 thoughts on “Feed Compare: Сравнете си Feedburner часовника!”

  1. Това показва, че цялата българска блогосфера е около 100-200 човека :) Колкото и да се стараеш, каквото и съдържание да публикуваш, повече от това не може да се вдигне посещаемостта. Това е българската реалност.

Comments are closed.