Google Analytics окончателно с новата визия (старата е вече в историята)

от Тодор Христов на 21.07.2007

Google Analytics

Статистическата програма за следене на трафика на интернет сайтове Google Analytics окончателно премина работа под обновения си интерфейс и функционалности.

Новата версия на Google Analytics бе въведена от Google в началото на Май. Първоначално от Google бяха обявили, че ще запазят работата и на старата, и на новата версия на Google Analytics до 18.07.2007г. В интерес на истината, вчера, 20.07., старата версия бе все още достъпна, но от днес това вече не е така.

Първоначалната ми реакция, когато се запознах с новата версия на Google Analytics бе позитивна. След това, когато разгледах на спокойствие всички възможности на статистическия модул, в мен се запази само позитивното отношение към дизайна, докато във функционален план някои от важните опции на старата статистика незнайно защо липсваха.

В крайна сметка, от екипа на Google Analytics се вслушаха в многобройните идеи, съвети и критики, които получиха от множество форуми и блогове и развиха допълнително възможностите на статистическия модул. Ето как, днес Google Analytics предлага истинско богатство от възможности за анализ и управление на сайтове.

Аз лично следя развитието и на 5-те ми блога чрез Google Analytics и трябва да призная, че съм изключително доволен. В отделна статия ще ви запозная с всички важни възможности на този безплатен софтуер.

Ако имате уеб сайт или блог, но нямате акаунт в Google Analytics, създайте си такъв сега.

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.


Вижте и това:

{ 0 коментара… коментирайте сега }

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.


7 + two =