Джереми Шумейкър и ShoeMoney.com: Пари онлайн

Една от ярките фигури на небосклона на интернет бизнеса е Джереми Шумейкър, известен повече като Shoemoney (Шумъни).

Jeremy Shoemoney
На снимката: Jeremy ShoeMoney с прословутия си чек от Google Adsense на стойност 132 994 долара.

Shoemoney е един от десетината блогъри, които намериха място в материала на BusinessWeek “Блогъри печелят тлъсти пачки”. По данни на BusinessWeek, само блогът на Shoemoney генерира доход от 12 000 долара месечно.

Какво може да откриете в печелившия блог на Shoemoney?

Най-напред, блогът на Shoemoney е ShoeMoney.com. Посетете го, за да добиете впечатления.

В блога можете да откриете:

 • Статии от Shoemoney за правилата на блогване, афилиейт програми, рекламни програми и всякакви начини за генериране на доходи онлайн. Shoemoney пише по 1-2 материала всеки ден.
 • Фотогалерията на Shoemoney, в която публикува всякакви свои снимки.
 • Причините, поради които си струва да рекламирате в Shoemoney.com.
 • Абонамент за всички последни материали на Shoemoney – по е-мейл или RSS.
 • Магазин с фен-артикули за Shoemoney – дамски и мъжки фланелки за по 5-7 долара.

Shoemoney е основател и собственик на ShoeMoney Media Group – компания, която има за цел да развива нови и нови доходоносни възможности за генериране на приходи онлайн.

Ето кои са трите принципа в бизнес философията на компанията на Shoemoney:

 1. Търсене на нови трендове и възможности за пари онлайн

  Например, ShoeMoney Media Group (SMG) навлезе на пазара на мелодиите за GSM-и рано, завладя трафика и го монетизира. Откриването и експоатирането на нови начини за приходи е ключов аспект от дейността на SMG. Максималният и разнообразен приход се създава по линия на нишови маркетингови ниши, които се развиват максимално широко.

  Това е, според Shoemoney “Теорията на Кока-кола” – ако вече произвеждаш Кока-кола, то можеш да предложиш на пазара диетична кола, черешова кола и т.н. и да генерираш приходи. Една компания може да постигне растеж чрез тясно фокусиране на отделните сайтове и максимално разнообразие във всяка малка индустрия.

 2. Фокус върху нещата, които знаем

  От самото основаване на SMG, Shoemoney се фокусира върху аспектите на маркетинга, които са негова втора природа и изгражда сайтовете си на базата на тези естествени маркетингови принципи. Уеб дизайнът е вторично умение за Shoemoney, ето защо той се фокусира върху маркетинга на сайтовете си, които след това му носят приходи.

  Едва след това, той инвестира в професионален дизайн на сайтовете си. Shoemoney продължава да се фокусира върху съществуващите си сайтове и разширява потенциала им за приходи, като изгражда мрежа от сайтове, обединени от една обща тема. Отново, “Теорията на Кока-кола”.

 3. Малките промени могат да донесат големи приходи

  Веднъж, след като е изградена определена база от трафик и приходи, не се страхувайте да експериментирате със сайтовете си, казва Shoemoney. След като трафикът е налице, малки промени в дизайна или структурата на сайта могат да доведат до голям ръст в приходите. Поставянето на реклами, афилиейт маркетинга и др. могат да добавят стойност към сайта без да влошат приходната му част.

  Shoemoney съветва да приходите да се следят ежедневно, дори ежечасно, за да се следи как им влияят промените. Ако нещо не работи, винаги може да се върне старото положение.