PR Project: Възможен ли е Google Page Rank 10?

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 20.08.2008

  pr projectВъзможно ли е един блог да спечели Google Page Rank 10? Това ще се опита да разбере Атанас Мишев, известен от време на време и под името “Китен” с новия си блог PR Project.

  Целта на PR Project е простичка – да се постигне Page Rank 10 в рамките на една календарна година. Осъществяването на тази цел обаче никак не е проста задача, тъй като за целта ще са нужни линкове от началната страница на Google и Yahoo, както и на поне още няколко сайта с PR 9, примерно.

  А както е известно, особено Google много скъпят линковете от началната си страница.

  Въпреки това, Alabala.org подкрепя PR Project и желае късмет на проекта. Много е вероятно, ако достатъчен брой блогове линкнат към инициативата, да се придобие ранг от 4, защо не 5, а в зависимост от линковете, може да се разчита и на повече, разбира се.

  Експериментът не тръгва просто ей така, на един гол ентусиазъм. Вече е подготвена специална страница с банери, които могат да бъдат използвани за популяризиране на идеята.

  Проектът за увеличение на Page Rank от 0 до 10 ми напомня много по своята амбициозност на друга екстремна инициатива – тази на Атанас Янев с 1 милиард клика. С тази разлика, че 1 милиард клика с мишката са реално достижима цифра, макар и вероятно след няколко години.

  До този момент PR Project е събрал подкрепата на няколко български блога, вие също можете да подкрепите с линк, ако виждате шансове в тази идея или просто обичате екстремните неща. Аз лично няма да се учудя, и ако известни чуждестранни издания споменат за този проект на страниците си, ако действително е уникален в световен мащаб.

  Възможен ли е Google Page Rank 10 за PR Project? Някои хора смятат, че няма невъзможни неща.

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.


  Вижте и това:

  { 16 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

  1

  Иван Пидов 20.08.08 в 21:08

  Аз лично се съмнявам да стигне 10, като се има предвид че яху е 9-ка, но това може да е политика на Google :D
  Но определено при повече работа и ентусиазъм може да стигне 6-7 ;)

  2

  dzver 20.08.08 в 23:08

  не е възможно дори теоретично, защото 9 и 10 не се избират с никакъв алгоритъм, а ръчно – и никой не може да ме убеди в обратното ;)

  постижимото, ако успее да пожъне международна реакция е 7. Само със SEO и подкрепа от България – 5. Ако направи 8, го признавам за турбо-гуру.

  3

  MacTeP 21.08.08 в 02:08

  @dzver
  Общо взето и аз това казах в моя пост по темата: http://lanix.org/blog/comments.html?y=08&m=08&entry=entry080820-181726

  4

  Миглен 21.08.08 в 06:08

  Да Мастер, четох ти мнениети и с дзвер съм съгласен. Но нека опита, ще се радваме да видим нещо невероятно като това.

  5

  Любомир Петров 21.08.08 в 13:08

  Това прозчува все едно ей ся отивам до магазина и кат се върна съм с ПР10. Някак прекаленно просто, но колкото и беклинкс да докара, няма шанс да изкара 10тка… 6-7 макс, както каза Дзвер, ако направи 8мица за 1 година го признавам :)

  А междодругото…бях чел за нова политика в алгоритъма, за под домейните, която ще отчита поддомейн като поддиректория…т.е. ще имат еднакъв ПР, а впредвид, че е на блогспот, ако наистина въведат тази политика скоро, то има шанс, но някак не е интересно :) )
  Но..да видим какво ще стане, има още цяяяла 1 година :)

  6

  Тодор Христов 21.08.08 в 13:08

  Тоест, как точно… поддомейните ще имат PR-а на основния домейн?

  7

  Любомир Петров 21.08.08 в 13:08

  http://www.joeychgo.com/2007/sub-domains-now-considered-the-same-as-folders-by-google

  От доста време го мяркам това да се споменава по блогове и сайтове, но до ден днешен не е имплементирано, което може да значи че е само слух. Но има някакъв смисъл в това което мислят, проблемът ще дойде точно при сайтове от рода на Blogspot :)

  8

  Любомир Петров 21.08.08 в 13:08

  Всъщност, май става дума за “Host crоwd”-инга и самия начин на показване на резултатите, но някъде бях чел и за по-точна дискусия относно PR-а.

  9

  Калоян К. Цветков 21.08.08 в 16:08

  И да въведат политиката за поддомейните, сигурен съм, че за Блогспот и за Кнол ще направят изключение ;)

  10

  Тодор Христов 21.08.08 в 17:08

  Много болна тема е това за Blogspot.

  Оказа се, че с един от блоговете си се конкурирам по една ключова дума с друг блог. Във въпросния друг блог има само 1 статия, с уникално българско съдържание, макар че намерих откъде са я взели дословно, което не им прави чест. :-)

  Направил съм нелошо SEO за думата, която ме интересува. Входящи линкове от много места, достатъчно хубав текст с ключови думи… Другият блог обаче е пред мен, като съм сигурен, че няма и един входящ линк към него.

  Познайте къде е другия блог… в Blogspot е. :-) И държи упорито място #1, след него е един сайт в hit.bg, аз съм упорито трети.

  11

  Калоян К. Цветков 21.08.08 в 17:08

  Ангел Грънчаров има интересен похват с един блог на Блогспот, и един на WordPress.com, като на единия от двата (не съм сигурен кой) пъбликува само анотация от статията, а останалото – на другия блог. Може да поекспериментираш с такава техника, и да видиш какви ще са резултатите — даже и да не измистиш другия блог, може твоето “Блогспот” огледали да се вреди на по-предна позиция.

  12

  Тодор Христов 21.08.08 в 17:08

  Да, той използва и двата блога (wordpress.com и Blogger), въпреки, че при него според мен е напълно неосъзнато това редуване на два блога, от SEO гледна точка, и дори смятам, че малко затруднява читателите си така.

  Все пак аз разчитам, че моята стратегия ще даде резултат, макар и след време. Но това толериране е несправедливо, особено на фона на силни думи като “Don’t Be Evil” и всевъзможни показни акции срещу хора, които леко (или ок – много) били изманипулирали SERP-а с някой и друг линк.

  Ако Атанас Мишев беше използвал за име на експерименталния си блог нещо като I-Love-Google-Forever-And-Am-Not-Evil.blogspot.com, сигурно щеше да спечели точки. Макар че за “Google” в името наказваха, май… :-)

  13

  ph1x 21.08.08 в 18:08

  и 7 да стигне за година ще е успех!

  14

  Тодор Христов 21.08.08 в 18:08

  Ако питате мен, и 6 да се достигне, дори и 5 – ще е идеално. Ей така, за едната идея, и само за 3-4 ъпдейта… :-)

  15

  Бисер Вълов 23.08.08 в 16:08

  Идеята е повече от любопитна, дори само като експеримент. Изцяло подкрепям опита и ще следя с интерес развитието му. Естествено, ще помогна и с публикации и линкове на блоговете си. Моят предварителен залог също е 7.

  16

  Luxury Yachts 05.09.08 в 23:09

  Това много ми харесва. Имам къде да сложа някои и друг линк и ще го направя. Това е добра инициатива ама трябва да се обединят повечко хора към нея.

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.


  eight − = 4