Размерът има значение

от Тодор Христов на 03.11.2008

Че размерът има значение е повече от ясно с новия клип на Google Adsense, в който силно се препоръчва да се използват големи по размер рекламни Адсенс зони:

Във видео клипа на Adsense и статията към него всъщност няма нищо ново – повтаря се едно класическо правило, че най-добрите зони за поместване на контенстуалните текстови реклами на Google Adsense са:

  • 300×250
  • 728×90
  • 160×600

В случая, важни са не само размерите на зоните, но и тяхното разположение във видимата част на екрана (above the fold).

Не мога да разбера само защо от Adsense не споменават рекламната зона 336×280, която лично аз използвам повсевместно вместо 300×250. Какъв е проблемът с тази зона, не става ясно…

И така, Google Adsense твърдят, че размерът има значение. С други думи, ако все още използвате по-срамежливо реклами в блога си, за да не обидите старите си блог-приятели, верни на идеята, че да се печели от блог е срамна работа, помислете внимателно върху тази теза на Адсенс“По-голям, по-добре” и експериментирайте смело с разполагането на по-видима и по-голяма рекламна зона на страниците на блога си.

При достатъчно висок трафик, подобна промяна може да се окаже доста съществена.

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.


Вижте и това:

{ 1 коментар… прочетете го по-долу или добавете ваш }

1

Димитър Николов 06.11.08 в 11:11

Колкото по-голям и по-различен е размера на рекламното каре от банерните реклами, толкова повече внимание ще привлича, защото ще изглежда като част от съдържанието. За текстовите реклами това е изключително важно. Иначе стана ясно, че 468×60 банерите изживяха своето време…

В блоговете станаха популярни 125х125 пикселовите квадратчета, а по-креативните дори минаха на собствени, рядко използвани рекламни размери.

Поздрави!

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.


one + 1 =