Статистика на тулбара на Wibiya.com (7 седмици по-късно)

Преди 7 седмици ви разказах обстойно за тулбара на Wibiya.com, който поставих експериментално в блога за мениджмънт и бизнес NovaVizia.com. От известно време насам планирам да направя равносметка на тулбара и ето че този ден дойде.

А равносметката е много проста - достатъчно е да проверя статистиката на тулбара, за да видя следните данни:

статистика wibiya.com тулбар

Някои от по-характерните неща от скрийншота със статистиката на тулбара са:

 • 1409 клика върху постове от NovaVizia.com през тулбара.
 • 63 члена на Facebook общността на NovaVizia.com през Wibiya.com.
 • 43 нови абонати на RSS емисията на блога.
 • 221 споделени поста през тулбара на Wibiya.com (в сайтове като Facebook, Twitter и др.)
 • 309 търсения в блога.
 • 401 прочетени мои постове в Twitter.
 • 464 изиграни игри (основно аз и дъщеря ми най-вероятно, които играхме на играта Protector).
 • 103 преведени на чужди езици постове.
 • 1821 страници, разгледани в повече благодарение на Wibiya.com.

Сами по себе си, резултатите не са лоши. Нещо повече - даже са много добри, от гледна точка на сегашния трафик и уеб показатели на NovaVizia.com. Особено като за експеримент, оказва се, че нищо не съм загубил, дори съм спечелил.

Прецених обаче, че поне засега тулбарът на Wibiya.com ще бъде свален от блога, а в бъдеще отново бих могъл да го поставя. Основната причина - тулбарът прави страницата да изглежда по-претрупана от нужното в долната й част, читателите все още нямат достатъчно добре утвърдени навици да споделят статии в социалните мрежи, които ме интересуват (Facebook и Twitter), както и забелязах някои технически проблеми в самия тулбар. Отделно от всичко това, тулбарът сам по себе си забавя леко (наистина леко, не е фатално) зареждането на страниците на блога.

Сам по себе си, тулбарът ми харесва като идея, и ако в бъдеще отстрани някои технически неща, обогати списъка с предлагани услуги, като включи Google Friend Connect опциите например, както и бъде направен лек редизайн, за да е тулбарът малко по-ненатрапчив при първоначално зареждане, съм склонен да го инсталирам отново. Защо не?

Ако използвате тулбара на Wibiya.com, какви са вашите впечатления до този момент?

11 thoughts on “Статистика на тулбара на Wibiya.com (7 седмици по-късно)”

 1. Честно казано: не разбрах изцяло смисъла на тулбара, след рекламата му (статията за поставянето му) го изпробвах, погледнах игрите и нещата по лентата, но с това се изчерпа моят интерес. Забавяне не съм видял, освен с зареждането на самия него. Като цяло не ми пречи, но и не го използвам така, че поне на мен нямада ми липсва.

 2. Аз не мога да понасям нищо, което има в името си думата “Toolbar”. Просто ми се губи смисъла и се радвам, че и този ще бъде махнат. Отначало го разцъках, но нищо не разбрах. Добре че имаше опция да се сгъва.

  Да не говорим за мястото, което заема. Няма да говоря на Eee PC-то ми как изглежда.

 3. Приветствам решение за премахване на този toolbar. Дразня се от тези “екстри” и ги смятам за напълно излишни. Е примерно John Chow генерира приходи от там, но той от къде ли и не генерира :)

 4. Мене ми харесва като идея и днес си го сложих на блога си. Мисля да го оставя няколко седмици и след това ще споделя мение.

 5. Доста място заема наистина.Не мисля,че е още толкова популярно.

 6. Имах силното желание да го тествам, но то бе убито от липсата на покана от страна на сайта…всъщност дори бях забравил, докато тази статия не ми напомни за това.
  Като гледам отзивите дори и да се сетят от сайта да отговорят някой ден, то едва ли ще го сложа. Аз за адсенс не чаках толкова, колкото за този тулбар

 7. И аз май ще го махна, ценни функции, но заема място и разсейва от четенето. Иначе ме кефи като идея :)

 8. И още веднъж научих нещо ново за което благодаря. Жалко че ще има голяма пауза в активността на блога.

 9. Не е подходящо за сериозен сайт/блог

 10. Използвах го за около месец, но не издържах повече. Просто не се понесоха много с личния ми блог! Бави малко и всички джаджи, с които разширява сайтовете вече са интегрирани по един или друг начин… Затова просто не виждам смисъл с такива тулбари! който желае да слага, но определено се обезмислят по ред причини, така и с Wibya.
  P.S. Поне днес получих интересен нюзлетър от тях, който приканва ползвателите на Wibya да помогнат с дарение за Япония.

 11. Зема много място но като цяло е полезно.

Comments are closed.