Креативен блогър ли съм или имам рожден ден?

от Тодор Христов на 08.12.2008

креативен блогър креативност рожден ден

От поне две седмици в блогосферата чета за наградите “Креативен блогър”, и се оказва, че и аз съм креативен, поне според следните блогъри:

Мартин Линков:

“Първият човек, който извиквам на сцената, за да си я получи (наградата) е Тодор Христов, от който съм научил и продължавам да научавам много за блогването, главно чрез Блогът му за Блогове.”

Миглен:

“NovaVizia.com и Alabala.org – Блоговете на Тодор Христов са чудесен пример за креативност. Неговите публикации не са изсмукани от пръстите а предварително премислени анализи. Сигурен съм че преди да публикува си задава въпроса – “С какво тази статия ще помогне на читателите ми?” и отговаря доста умело.”

Майк Рам:

“На първо място Тодор Христов от Нова визия. За мен той е първият и най-авторитетен професионален блогър в България. Това, което той е постигнал в тази област, за мен е все още мечта и път, по който се стремя да вървя. Нова визия е блог, който съществува, за да бъде полезен на своите читатели и това е кауза, заради която си струва да се работи.”

Преслав Ганев:

“Alabala.org – Тодор Христов прави много за развиването на българската блогосфера.”

Димитър Митев:

“NovaVizia и Тодор Христов”.

Боян Юруков:

“Тодор Христов с alabala – изкарва много интересни идеи и успява да събере блогърското съсловие около тях.”

Най-напред, искам да благодаря най-най-сърдечно за добрите отзиви на всички тези блогъри, които са ме споменали в своите списъци.

Също така, искам да кажа за по-любознателните, че креативното мислене е “мислене, което е насочено към нови гледни точки, подходи и решения към проблема, вместо използване на познатите вече гледни точки, подходи и решения. Понятието е въведено за първи път от Едуард Де Боно през 1970г.”

Освен това, по едно случайно стечение на обстоятелствата, днес имам рожден ден. :-) Приемам наградата си и по този повод, все едно че е подарък, макар че всички блогъри по-горе ме изненадаха по-рано от днешната дата.

Трябва да призная също, че някои от коментарите за моята блог-дейност ме изненадаха (приятно, разбира се) и досега не бях опитвал да гледам на това, което върша от една или друга гледна точка, описани по-горе.

Искам да пожелая на всички, които ми “връчиха” наградата за креативен блогър много успехи в тяхната блог-дейност, още повече трафик, лоялни читатели, много пари от блогове (ако ги търсят) и най-важното – силно вътрешно чувство на комфорт и удовлетворение от това, което правят.

Според правилата на блог-играта сега е момент и аз да посоча шест блога, които награждавам като “Креативни блогъри”. Опасявам се обаче, че това е нелека задача за мен.

Ето защо, вместо да посочвам шест конкретни имена, искам символично да “връча” приза за креативност в блогването на всички, които вярват, че правят нещо ново, нестандартно и различно в блогосферата (в своите си ниши), които правят нещо полезно за околните и които правят това с почтени средства.

На всички тези хора – чувствайте се поздравени и наградени от мен!

И още веднъж – благодаря на всички блогъри, които са ме номинирали!

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:

{ 40 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

1

Майк Рам 08.12.08 в 15:12

Тошко, честит рожден ден! Исках да ти пожелая нещо оригинално (като повече RSS абонати, например), но смятам, че най-добрият подарък е чувството на удовлетвореност, че правиш това, което обичаш и се чувстваш щастлив. Пожелавам ти го от все сърце!

2

Тодор Христов 08.12.08 в 15:12

Meрси, Майк! Да ти се връща! :-)

RSS абонатите ще ги оправим по-лесно, удовлетворението е много по-важно.

3

Ицо 08.12.08 в 15:12

Честит Рожден ден, Тошко!! Бъди жив и здрав, много щастлив и усмихнат! Наистина за мен лично си един от най-добрите професионални български блогъри и е огромно удоволствие да чета всичко, което публикуваш… Късмет и наслука!

4

Тодор Христов 08.12.08 в 15:12

Благодаря Ицо, късмет и наслука и на теб! :-) Пак ще се срещаме, убеден съм.

5

Веселин Тодоров 08.12.08 в 15:12

Честит рожден ден с пожелания за всичко най най :) Поздрави и за наградата, определено е заслужена. И този блог и Нова Визия са едни от любимите ми места, които обичам да преглеждам със сутрешното кафе – те ми дават невероятен старт на деня. И разбира се, пожелавам още много много много успехи.

6

Тодор Христов 08.12.08 в 15:12

Благодаря Веселин, много се радвам да чуя това!

Надявам се, че и при теб нещата ще са все “най-най” :-)

7

Миглен 08.12.08 в 15:12

Честит празник, жив и здрав!

8

Тодор Христов 08.12.08 в 15:12

Благодаря, Миглен! :-)

9

Силвина 08.12.08 в 15:12

Честит рожден ден и честита награда! С пожелание за още много успехи!

10

Тодор Христов 08.12.08 в 15:12

Благодаря Силвина! И на теб много успехи! :-)

(смених линка към новия блог, успех с него!)

11

Веси 08.12.08 в 16:12

Честит рожден ден и от мен :)
Поздравления и за наградата, която си е на 1000% заслужена.
Та по случая ти пожелавам все повече и повече успехи за всяко твое начинание, вяра и оптимизъм и много нови читатели и клиенти ;)

12

Тодор Христов 08.12.08 в 16:12

Благодаря ти, Веси! И на теб всичко най-добро! :-)

13

Боян Юруков 08.12.08 в 16:12

Честит РД и от мен.

14

Тодор Христов 08.12.08 в 16:12

Благодаря, Бояне! :-)

15

Стоян Станев 08.12.08 в 16:12

Хмм, че си креативен блогър и че всички блогъри са наясно с това съм на 100% сигурен, но че имаш рожден ден, сега разбирам :) уцелил си дата ;)

Честит рожден ден, Тошко!
Да си жив и здрав! Много лични и професионални успехи ти пожелавам, много поводи за радост, лично и семейно щастие. Наздраве!

16

Тодор Христов 08.12.08 в 17:12

Благодаря ти много, Стояне! И на теб – всичко най-добро, и здраве, и успехи, и късмет! :-)

17

Георги Фурнаджиев 08.12.08 в 17:12

Честит рожден ден, първо. Да си жив и здрав, и много късмет, а останалото ще си го купиш!

Направил си много за хората, научил си доста от тях на полезни неща, ето защо не се очудвам, че са те наградили толкова от тях. Каквото си надробиш, това ще сърбаш ;)

18

Калина Касабова 08.12.08 в 17:12

Честит Рожден Ден!
Желая ти всичко “НАЙ”.
От скоро и аз си имам блог, но първото нещо при създаването му още, беше да поместя и този. Късмет във всички начинания.

19

Тодор Христов 08.12.08 в 18:12

Георги, благодаря! Желая и на теб само добри, хубави неща! Нямам идея на какво точно съм научил хората, напоследък се сблъсквам с 1-2 хейтъра дори, но дано е така, както казваш. :-)

Калина, благодаря ти! Това, ако се не лъжа е първият ти коментар тук – надявам се отново да посещаваш блога ми и да коментираш,питаш или споделяш, когато искаш.

20

Надя 08.12.08 в 18:12

Честито и ти пожелавам да продължаваш да жънеш плодовете и да получаваш признанието за упорития си труд.

Постоянството и задълбочеността на работата ти са добър пример за всеки блогър, за всеки професионалист изобщо.

21

Тодор Христов 08.12.08 в 18:12

Благодаря Надя, ласкаеш ме направо! Желая и на теб всичко най-добро с твоя сайт за пазаруването, а и защо не с някой нов проект?

22

Александър Куртев 08.12.08 в 19:12

Честит Рожден Ден! :-) Да си жив и здрав и все така креативен и полезен на хората, които проявяват интерес към темите на блоговете ти. ;-)

23

Тодор Христов 08.12.08 в 19:12

Благодаря ти, Александър! :) И на теб желая същото – здраве и креативност!

24

Огнян Младенов 08.12.08 в 23:12

уф … без малко да те пропусна :

Жив , здрав и с много пари … останалото ще си го купиш :-)

25

Отслабване 09.12.08 в 03:12

Мъжете Стрелци сте гадно племе, но и аз не съм от най-възвишените, така че с ръка на сърце ти пожелавам да постигаш всичко, което няма да ти навреди, и да продължаваш да бъдеш такъв прекрасен пример за подражание на блогърите! И като “подарък” да ти дам една любима ми мисъл: “Който може едно нещо наистина добре, може всичко!”. Батко Тодоре, желая ти огромни успехи и да си запазиш лидерството! Верно, задължаващо е, но по-нататък ще си почиваме!

26

Тодор Христов 09.12.08 в 09:12

Благодаря! Бъдете живи и здрави и вие, и успехи в проектите ви! :-)

27

Stoyan 09.12.08 в 10:12

Макар и малко “на патерици” и аз се присъединявам към поздравяващите. Бъди жив и здрав. Пожелам ти да постигнеш целите, които си си поставил, когато си стартирал този проект.
Колкото до подаръка – като чуя “подарък за рожден ден”, винаги се сещам за онзи стар виц за митничарите, които след като дълго мислили, какво да подарят на своя колега, му подарили още една работна смяна :)

28

Стефан Русев 09.12.08 в 11:12

Честит рожден ден и от мен.

Пожелавам ти много здраве и да бъдеш все така позитивен към работата и жовота.
Във връзка с креативността, ти пожелавам да успяваш да откриваш нови гледни точки, подходи и решения на всички проблеми, с които се сблъскваш.

И все така напред и на горе, таван няма……..

Както ти казваш, Нова Визия е пример, че чевек може да постигне успех в дейността в която работи стига да вярва и обича работата си. Лично за мен това е много ползотворен пример. Благодаря, че споделяш…..

Успех и много щастливи моменти.

29

Тодор Христов 09.12.08 в 12:12

Благодаря ти, Стояне! Вицът за митничарите е особено вдъхновяващ. :-)

Стефане, благодаря. Извинявай, но Акисмет беше задържал коментара ти, пуснах го веднага, след като го видях. Не знам каква е причината.

Благодаря ти за отправените пожелания! Успех и на теб! :-)

30

Белчо Христов 09.12.08 в 12:12

Честито пак! Макар и да се видяхме вчера! Само здраве и нерви като на вол ти желая – другото е проява на качества и коректно извоюване на място номер 1 в живота! ;)

31

Тодор Христов 09.12.08 в 13:12

Това за “нервите на вол” май ще ми е много полезно. Благодаря, Белчо! :-)

32

Христо Радичев 09.12.08 в 15:12

Макар и със закъснение – честит рожден ден!:) Пожелавам ти много здраве, добри приятели, както и да постигаш целите си за двойно по-кратък срок:)

33

Тодор Христов 09.12.08 в 16:12

Благодаря ти, Христо! И ти да постигаш целите в кратки срокове, дано! :-)

34

Жоро 09.12.08 в 21:12

Ем малко на патерици и аз да ти пожелая много здраве, щастие и Master Card за всичко останало :)

П.П. Сега разбирам защо си толкоз любознателен – ти си роден за студент човече :)

35

Тодор Христов 10.12.08 в 09:12

Мерси Жоро, и на теб всичко най-добро! Всички сме студенти, като се замисли човек. :-)

36

Gr8 11.12.08 в 11:12

Вече е малко късно, но все пак Честит Рожден Ден! Желая ти здраве и да имаш възможността да правиш нещата така, както искаш и както вярваш, че трябва да бъдат! Успех!

ПП: Оказа се, че сме почти астрални близнаци :) . Аз съм на 7ми Декември ;)

Чао и успех още веднъж!

37

Тодор Христов 11.12.08 в 12:12

Благодаря много, със закъснение – успех и вдъхновение и на теб! :-)

38

Val 14.12.08 в 00:12

Поздрави и ЧРД с голямо закъснение!
По две неща си приличаме – Стрелци сме, а и аз също реших да приема и предам щафетата Криейтив Блогър на датата на рождения си ден – 2.12. :)

Доста са блогърите, родени през декември, изглежда…

39

Martin 23.12.08 в 12:12

Креативен си и още как :) Радвам се, че намери време да блогнеш по повода! С пожелания за още много награди и признания!

40

Тодор Христов 23.12.08 в 12:12

Хайде дано! :-) И на теб също много награди през 2009!

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.