Марина Георгиева, новият Маркетинг директор на 2be, акцентира на блогосферата

  • el
  • es
  • id
  • pt
  • se
  • от Тодор Христов на 08.01.2009





    2be блогосфераЕто какво прессъобщение получих преди малко от MB Communications, които са PR агенцията на веригата магазини за мобилни технологии 2be:

    „Поканихме Марина Георгиева да оглави Дирекция „Маркетинг” защото е доказан професионалист с опит и познания в нашия бранш. В допълнение към това ценим нейната креативност, умението й да работи в стресова и динамична среда, да мотивира екипа си и да обединява колегите. Убедени сме, че присъединяването към висшия мениджмънт на 2be, ще има положителен ефект върху развитието на компанията и затвърдяването на нейните лидерски позиции на пазара”, каза Станислава Арнаудова, Изпълнителен директор на 2be.

    Преди да се присъедини към ръководния екип на 2be Марина Георгиева оглавява Дирекция „Маркетинг” в телекомуникационната компания Транс Телеком ЕАД. Работила е като Маркетинг Мениджър Мобилни Телекомуникации в К&К Електроникс, официален вносител на Samsung за България и като Маркетинг Мениджър в Германос Телеком България.

    Марина Георгиева споделя, че основна цел на маркетинг стратегията ще бъдат иновациите. В тази връзка ще се засили рекламата в интернет и присъствието в блогосферата.

    Бележка: Удебеляванията в текста са от мен.

    Ами, дами и господа блогъри, имаме ли новина? Маркетинг директорът на 2be, които са сериозна българска компания, публично заявява (през прес-съобщението, разпратено до различни медии + NovaVizia.com), че фирмата й ще работи активно в интернет и блогосферата.

    Това е добро начало на новата година и авангарден ход, стига да се реализира, въпреки, че в прессъобщението (съвсем нормално на този етап) липсва конкретика в тази връзка. През 2024г. станахме свидетели на почти нулев интерес от страна на българските фирми към блогосферата, с малки изключения (“Моят абсолютен свят”, например). Навлизането на силен играч като 2be може би ще промени ситуацията, кой знае…

    Освен това, ако идеите на Марина Георгиева за силно рекламно интернет присъствие, в т.ч. и (да се надяваме) в блогосферата се реализират, това ще е силен дразнител за други маркетингови директори в български компании, които могат да обмислят по-сериозно участието си в блогосферата, в т.ч. и чрез реклама или спонсорство на определени блогове, както и спонсорство и включване в определени онлайн събития, в т.ч. блог-събития.

    Поздравявам Марина Георгиева за тези нейни смели намерения и се надявам, че ако в близко бъдеще обмисля стратегията си за присъствие в блогосферата не само чрез корпоративен блог, но и чрез взаимодействие с други блогове, няма да пропусне да потърси и нас.

    Какво мислите за тези планове на маркетинга на 2be и в каква степен те биха могли да се реализират в българската блогосфера?

    Между другото, за тези които не знаят, ето линк към блога на 2be – Риблог.

    Ъпдейт: А ето и съвсем прясно получена снимка на Марина Георгиева, благодарение на Николета Христова от MB Communications:

    марина георгиева 2be

    Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


    Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.




    Вижте и това:

    { 1 trackback }

    Марина Георгиева е Маркетинг директор на 2be
    01.08.09 at 19:01

    { 3 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

    1

    Димитър Николов 09.01.09 в 12:01

    Рекламата в българската блогосфера се реализира лесно и сравнително евтино – винаги има свободни рекламни места в големите блогове поради липсата на голям брой рекламодатели.

    А ако смятат да затвърдят бренда на 2bе чрез блог, нека в него споделят полезна и любопитна информация за мобилните комуникации, а не само фирмени съобщения и анонси за нови модели телефони. Това ще даде причина на посетителите да го следят редовно.

    Поздрави,
    Димитър Николов

    2

    Тодор Христов 09.01.09 в 12:01

    О, да. Блогове да иска човек. :-)

    3

    Лили Грозева 05.02.09 в 16:02

    Винаги когато прочета, че има мениджъри особено на големи български фирми които са обърнали поглед към иновациите се чувствам поне една педя по-висока.

    Похвална е посоката, по която г-жа Георгиева води маркетинг дейността на 2be.

    КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

    Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.