Ikonomika.org в Adwords

ikonomika.orgЕдин от най-популярните професионални блогове в България - Ikonomika.org, рекламира в Google Adwords. Забелязах това днес и доколкото ми е известно, това е първият български блог с реклама в Google Adwords (въпреки че не е първият блог с реклама в интернет изобщо, тъй като NovaVizia.com рекламира в Dir.bg преди повече от 1 година).

Любопитен съм дали това е в резултат на отпуснатите наскоро 60лв. рекламен бюджет от Google или е част от по-целенасочена рекламна кампания от страна на Георги Ангелов, който стои зад блога по икономика.

Във всички случаи, това не е първата рекламна активност на Ikonomika.org. Преди време техен банер бе на страниците на Segabg.com. Интересно е и дали ще има и други блогове, които да последват примера на Ikonomika.org - това ще е израз на техните сериозни намерения и планове за развитие.

До този момент форуми като Webmasterbg.org и Predpriemach.com рекламираха активно с Adwords, но при блоговете в България това е непозната практика.

Ако са ви известни и други български блогове, рекламирали или рекламиращи в Google, ще се радвам да ги споделите.

Споделете с останалите:        
Моля, дайте вашия глас за тази статия!


Вижте предложенията от моите щастливи спонсори:

Уеб дизайн за 59 лв. - Template.bg

FColor.bg - Хостинг BG Domain

Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS или с е-мейл, за да не изпуснете най-новите ми статии.


RSS абонамент

Или, абонамент с е-мейл (въведете е-мейл адреса си):

Вижте и това:

11 Коментара to “Ikonomika.org в Adwords”

 1. voxy на 28.02.08

  Виждал съм блогът на някакъв си Красен Кралев, също на едни други двама с общ блог не им помня имената обаче

 2. Тодор Христов на 28.02.08

  Ах да… как можах да забравя - блогът на бившия президент на Черно Море - Красен Кралев! Там рекламата бе свързана с изборите за местна власт, дано не ми изневерява отново паметта.

 3. Георги на 29.02.08

  Димитър Аврамов рекламираше също - avramov.com/blog

  За 60-те лева - те бяха отпуснати на новорегистриращи се, а аз бях направил регистрация преди много време, въпреки че не я бях ползвал. Сега реших да пробвам как работи.

 4. Тодор Христов на 29.02.08

  Надявам се, че ще успееш да събереш интересни впечатления.

 5. links for 2008-02-29 на 29.02.08

  […] Ikonomika.org в Adwords Един от най-популярните професионални блогове в България - Ikonomika.org, рекламира в Google Adwords. (tags: ikonomika.org adwords) Хей, не пропускайте да видите няколко интересни предложения: - Уеб дизайн за 59 лв. - Template.bg - Компютри, лаптопи, LCD и GSM - от Ardes.bg - FColor.bg - Хостинг BG Domain - Включете се в нашето практично обучение по продажби, за да продавате по-систематично, по-професионално и най-важното - повече. […]

 6. Надя на 29.02.08

  Не е първият, аз пуснах адуърдс реклама на блога си преди нова година, когато направих игра с читателите.

 7. Тодор Христов на 29.02.08

  Сериозно? Значи блоговете са повече от 1-2.

  Благодаря за тези уточнения!

 8. Иво Станков на 29.02.08

  DevStorming също имаше AdWords кампания в началото ;)

 9. Тодор Христов на 29.02.08

  Еееееее……..

 10. Svetlio Blyahoff на 02.03.08

  Аз също планирам да направя някакъв вид реклама на блога си, било то в Google AdWords или някъде другаде. Може ли някой да ми даде малко повече информация за предоставената от Google възможност за реклама за 60 лв, както някой от вас спомена по-горе.
  Интересувам се също от размяна на банери с други блогове. Ако някой проявява интерес също, нека се свърже с мен за да обсъдим.

 11. Тодор Христов на 03.03.08

  Рекламата за 60лв. в Adwords ми бе предоставена като човек с ауант в Adsense, доколкото си спомням. Беше преди около месец.

Остави коментар