БГ Сайт 2024

бг сайт 2024Обявен е стартът на регистрациите за БГ Сайт 2024. Възроденият конкурс приема заявки в различни категории, като в периметъра на блоговете попадат категориите “Корпоративен сайт” и (моля обърнете внимание) “Личен блог (сайт)”.

Журито, което ще оценява блоговете на БГ Сайт 2024 ще бъде в състав:

 • Иван Иванов
 • Александър Варов
 • Константин Павлов
 • Венцислав Костов
 • Любомир Леков
 • Богомил Шопов
 • Георги Варзоновцев
 • Жюстин Томс

Критерии за оценка на журито не са обявени (поне аз не откривам такива). Ще има и гласуване на публиката, като организаторите на БГ Сайт 2024 вероятно ще разкрият повече подробности за начина на гласуване към дните около старта надпреварата.

Таксата за участие в БГ Сайт 2024 е 100лв.

Някой???

Пълно разкритие: С колегите ми от NovaVizia.com вече сме вземали участие на БГ Сайт, в последното му издание през 2024г. Тогава дори успяхме да спечелим трето място в гласуването на публиката, което беше много приятна изненада за нас. Малко по-късно прочетохме интересни неща от “кухнята” на БГ Сайт, свързани с начина на гласуване, които разбиха жестоко сърцата ни.

34 thoughts on “БГ Сайт 2024”

 1. Pingback: БГ Сайт 2024
 2. Това си е пародия на конкурс, според мен. От 5-10 сайта за категория избират “най-добрите” 3 …

 3. Иво, аз принципно съм “За” участието в подобни съревнования и както може би знаеш, смело съм се хвърлял в 2-3 подобни надпревари. Това е добра възможност да получиш някаква доза публичност, както и да си “свериш часовника” с по-добрите от теб.

  Само че, за да участвам в блог-състезание оттук нататък, за мен задължително условие е да съм предварително наясно какви са критериите, по които ще се оценява. Няма ли критерии, поне няколко, няма смисъл да се участва в подобни неща.

  Иначе, без критерии, на каква база ще става ученето, т.е. сверяването на часовника? Мисля, че това е нещото, което вълнува и други потенциални участници в уеб-състезания.

  Ще ми е интересно да чуя и други мнения по тази тема. :-)

 4. Да, много може да се поработи върху този конкурс. Примерно да не отпадат на предварителна селекция останалите извън класирането, а да имат и те оценка (просто да се награждават първите трима в класирането) иначе останалите не разбират нищо за сайта си (просто са извън тройката)

  Най-важното според мен, за да има СТОЙНОСТ класирането в един такъв конкурс, е да има ясни и точни правила и критерии за оценка на сайтовете. В крайна сметка да помага, както на рекламодателите да се ориентират какво се харесва от потребителите, така и на интернет общността и съдържание да се развиват. Наистина отнема повече време, но класирането му ще се приема като коректив за работата в интернет. Ще създава насоки за развитие, ще помага на създателите на сайтовете, на потребителите също.
  А до момента конкурса оставя впечатление, че е направен за ПР от който не съм сигурен Кой, Какво и дали е добре да печели.
  Търсения ефект от участниците е нещо като “Ако можем и ние да станем малко по-известни в общата шумотевица само срещу 100 лева!”
  Може и да не съм съвсем прав, но това е което си мисля за тези конкурси

 5. Докато се изкажа…, си се изказал :)

 6. Стояне, споделям твоите разсъждения изцяло.

  Започвам да приемам залози и прогнози кои ще са личните блогове, които ще се явят на БГ Сайт 2024. :-)

  За корпоративните не знам дали има смисъл да приемам залози. Все пак сме само 2024г. 😉

 7. Да не направят пак някой глупост като гласуването с SMS-и за уеб фестивала в Албена … аз вече не знам какво да очаквам — може би гласуване със скреч карти 😉 Иначе Богомил е в журито, а той не е някоя заспа и съм почи сигурен, че ако нещо не е както трябва той или ще се намеси за да се изглади проблема, или ще зареже тази работа.

 8. Нито имам с какво да се включа, нито имам желание да участвам в подобни безсмислени конкурси. На всичкото отгоре и такса трябва да се плаща. Ако искат от БГ Сайт 2024, за 500лв. мога да отразя новината в личния си блог :)

 9. С изключение на Бого, останалите от журито нещо ми е доста мътно какво правят там…

 10. Останалите са от интернет бизнеса.

 11. E малко си краен 😉 Любомир Леков e шефа на Инвестор.бг, Жюстин Томс е ветеран в този конкурс, а пък е и една от най-дейните жени в българския интернет 😉 Другите ги знам само по име - Венцислав Костов беше от някаква голяма агенция с интересно име, Георги Варзоновцев също е стара пушка, Александър Варов беше някакъв стар кадър на дир.бг, който сега май се занимава с Mail.bg, Константин Павлов пък е от Тримата, а това е работил за Нетинфо. Май само “Иван Иванов” не се сещам кой е.

 12. Да, останалите са от “бизнеса” и вече имат опит, защото са били и преди това в журито на кокнкурса. Иван Иванов също е бивш кадър на дир.бг

 13. Иван Иванов - Сайбърмарк?

 14. Да, като се пусне в Google това излиза. Тези, които аз разпознавам на прима виста са Богомил, Леков, Жюстин Томс, и Варзоновцев. Като се поняпъна малко се сещам за Варов, Павлов и Костов. Както и да е — определено няма случайни хора в журито.

 15. С изключение на Бого, останалите от журито нещо ми е доста мътно какво правят там…

  Богомил е най-активен 😉 Ако четеш Блогосферата на Дневник, тогава си виждал и блога на Жюстин Томс - тя пише относително често. Иначе и Варзоновцев е включен в блогосферата, обаче той е супер спорадичен на блога си.

 16. Аз пък скоро ще напиша своите критерии за оценяване на сайтове. Конкурса трябва да го има и то във формата преди да го осере т.нар Българска уеб асоциация.

  Докато работех в Нетинфо, се правихме залози с колегите кой ще спечели в категориите и винаги познавахме.

  Такъв конкурс е много добре да има, за да се стимулира развитието на уеб и нас и за да се даде награда и показност именно на тези които се стараят.

 17. Сайтовете, които се регистрират за BG Site 2024 ще участват само в гласуване на публиката. Това ще е акцент на 2024-ма. И най-вероятно така ще остане и за напред :) Журито ще направи просто една открита дискусия, в която ще предложи на принципа “експертна оценка” до 10 проекта (сайта или квото дойде), които ще бъдат отличени като значими за раззвитието на БГ Нет. Дискусията ще се запише на видео и ще се пусне за гледане [нецензурирано]. Това е принципа май :)

 18. Звучи като интересен подход.

 19. Да, определено е интересен подхода.

 20. Сашо хубаво го обясни, но доколкото знам това е само идея, която тепърва ще се конкретизира и чак тогава ще се появи на сайта.

 21. Благодаря на всички за изказаните мнение. Благодаря и на хората от журито, които са се включили в дискусията!
  Да, именно както споделя Сашо Варов - така ще е.
  А за хората, които не познават журито - явно не са достатъчно в бранша.

 22. Да, наистина е добре да има дискусии. И аз благодаря за това включване!

 23. Не знам за предишни години, но ми прави впечатление категориите, доста са орязани и например в Онлайн информационни услуги могат да влезнат страшно много сайтове, които според мен все пак са различни по тематика и посещение, което ще доведе до конкретен победител-свързан с броя посещения и т.н.

 24. Тодоре, на бас, че Економедия ще гепи награда за корпоративен блог. Освен ако Орбител не остане единствен участник. Залагам линк от блогрола си.

 25. А кой им е корпоративния блог на “Икономедия”? :-)

 26. Имах предвид Економедия като група. Там си имат доста блогове.

 27. Но няма такава категория за тях - http://bgsite.org/?page=cat

 28. Корпоративен сайт ще свърши работа.

 29. Има светлина в тунела!

  наградите на .net България

Comments are closed.