Сайтът на Simphony X (Симфъни Екс) – здрав арт-прогресив рок

от Тодор Христов на 19.07.2007

Symphony X

Една от най-здравите арт-прогресив рок групи в света безусловно е Symphony X. Групата се радва на голяма популярност сред феновете на прогресив рока, при това с пълно основание.

Официалният сайт на Symphony X е SymphonyX.com. Сайтът е стартирал през 2003г. и до лятото на 2007г. има завидните 2 372 267 посещения. Сайтът се поддържа от две жени – феновете на Symphony X Лиза Палма и Джакс Ви Ейч.

Сайтът на Symphony X според мен отстъпва в дизайнерско отношение на други сайтове на арт-прогресив банди, като например на Dream Theater, но въпреки това е много съдържателен и предлага следните възможности на своите читатели и фенове:

 • Пълна дискография на Symphony X.
 • Много новини от, за и около Symphony X.
 • Невероятно подробна програма за всички предстоящи турнета на Symphony X по света – по дати, градове и зали. Между другото, погледнах програмата за концертите на Symphony X към датата на писане на този материал – имат впечатляващите 37 участия само в следващите 40 дни (за промоцията на албума им Paradise Lost), а след месец почивка продължават с нови 25 участия за месец и половина по линия на европейското есенно турне на Dream Theater Chaos in Motion 2007.
 • Подробно представяне на всеки един член на групата – Майкъл Ромео, Ръсел Алън, Майкъл ЛеПонд, Майкъл Пинела и Джейсън Руло.
 • Богата секция за свободно сваляне на различни Symphony X ресурси – mp3, видео, скинове за WinAmp, картинки за мобилни телефони, тапети и др., в т.ч. лично творчество на фенове на Symphony X.
 • Възможности за личен контакт със Symphony X по няколко начина – фен клуб форум, бюлетин, чат по IRC канал и мрежа от няколко фен сайта на групата от различни държави.
 • Дълъг списък от десетки отразявания и ревюта на Symphony X в пресата.
 • И разбира се, търговски фен-артикули на Symphony X – фланелки, чаши, дискове и др.

За феновете на прогресив-арт-рок метъла сайтът на Symphony X е едно чудесно място, от където да черпят информация за групата и всички нейни начинания. Надявам се, че ще го проверявате от време на време, ако музиката на Symphony X ви допада.

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:
 • Сайтът на Dream Theater (Дрийм Тиътър) – виртуозите в прогресив музиката Когато става дума за прогресив музика, има една група, която е емблема на целия жанр. Това е Dream ...
 • Dream Theater in Bulgaria (2009) Блогърите трябва и да релаксират - не всичко е писане на статии, SEO и социални мрежи, нали? Или? ;-...
 • Dream Theater: Forsaken На няколко пъти по Twitter, а и в този блог съм споменавал, че съм фен на Dream Theater, както и на ...
 • Rush: Tom Sawyer Канадците от Rush винаги са ме изумявали с музиката си. Само трима души, но какъв (за времето си) са...
 • James La Brie: Smashed Вокалът на Dream Theater Джеймс Лабри (James La Brie) е известен с това, че взема участие в редица с...

{ 1 коментар… прочетете го по-долу или добавете ваш }

1

Б.Христов 04.08.08 в 22:08

Най-добрите! Велики музиканти, ненадминат стил!

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.