Кейт Буш на 50, Angra разбиват с Wuthering Height!

от Тодор Христов на 01.08.2008

Вчера, 30.07.2008, Кейт Буш навърши 50 години. Някои сега да не се учудят, че споменавам Кейт Буш, след всичките тези прогресив-арт-рок теми, с които ви занимавам един път на пет статии от известно време? :-)

А пък каква е връзката между прогресив рока и блоговете вече съм обяснил един път, но нека отново акцентирам – който от блогове разбира, прогресив рок слуша и чат-пат тук се спира. Това поне е моята гледна точка, така че продължавам…

Винаги много съм харесвал песента на Кейт Буш “Wuthering Height” и вероятно повечето от вас са я слушали. Жестоко парче, пускам го по-долу да си го припомните, но внимание – не пропускайте да продължите по-нататък в статията, защото само така ще направите важната връзка, която искам да направя с прогресива:

И така, Кейт Буш:

Обожавам “Wuthering Height” и в изпълнение на Angra – най-добрата бразилска прогресив група според мен (а бразилците не е като да нямат групи), с един от най-добрите вокали (Андре Матос), които съм слушал (за студийни записи говоря, на живо всеки без Джеймс ЛаБри от Дрийм Тиътър се дъни леко, освен когато и той се беше разболял с нещо на гласните струни, но това е друга тема, пък и аз съм пристрастен).

В Angra, на която ще обърна специално внимание в близко бъдеще, освен Андре Матос взема участие и Кико Лурейро. Хората с интереси в музиката и китарите знаят кой е Кико Лурейро, няма да ви занимавам сега с него, повече информация в Last.fm, например.

Та, ето песента на Кейт Буш в изпълнение на Angra и Андре Матос! Много, много добро, никакво трепване:

Но, с това “Wuthering Height” не приключва. Angra имат още една версия на парчето на Кейт Буш, която разбива. Това е леко по-хард варианта, но си е направен като кино-филм и т.н., със Стефан Данаилов в една от ролите:

Честит Рожден Ден на Кейт Буш – да е жива и здрава! А пък Angra са просто жестоки! :-)

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:

{ 2 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

1

Б.Христов 31.07.08 в 22:07

Яко! :)

2

Оптимист 01.08.08 в 08:08

Видео неплохое;)

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.