Yahoo бутони за гласуване

от Тодор Христов на 20.08.2008

Добра новина за притежателите на англоезични блогове – Yahoo пуснаха в обръщение голям брой бутони за гласуване.

По този начин собствениците на блогове могат да приканват читателите си да гласуват за техните статии и те ще се виждат в Yahoo Buzz, в което има потенциал за тонове трафик, тъй като най-добрите статии ще бъдат листвани на началната страница на Yahoo.com.

yahoo бутон гласуване

Бутоните за гласуване в Yahoo могат да бъдат открити тук: http://buzz.yahoo.com/buttons. Бутоните представляват скриптове, които се поставят в блога.

Както и при другите социални мрежи – и чуждестранни, и български, стратегията е бутонът да се постави на всички страници. Обичайната практика за това е да се отвори файла Single Post на WordPress (ако блогът е под WordPress) и там, например под кода за показване на статията, да се постави кода за бутона на Yahoo.

За собствениците на блогове на български език новината за бутоните на Yahoo вероятно няма особена стойност, тъй като не вярвам на началната страница на Yahoo Buzz да се допускат някакви странни йероглифи (кирилица), но ето няколко български варианта, за наша местна консумация:

Интеграцията на бутон от популярна българска социална мрежа (може да се интегрира и повече от един бутон, например бутони на 2 или 3 мрежи), която е близка до аудиторията на вашия блог действително може да помогне за увеличаване на трафика към блога ви, да ви спечели нови читатели, нови RSS абонати, фенове и дори клиенти.

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:

{ 1 trackback }

Интересно от изминалата седмица « Споделяй и владей
08.25.08 at 18:08

{ 3 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

1

Longanlon 20.08.08 в 10:08

мда, само ми е интересно дали има яху на български и дали ще има отделна класация за блогове на български. щото, както сам се сещаш, даже да успееш да додрапаш по някакъв незнаен начин до челото на класацията, тоновете англоговорящ трафик, което това ще ти донесе ще са ти полезни колкото терлици на змия :)

2

Тодор Христов 20.08.08 в 10:08

Именно, става дума за англоезични блогове.

3

nickname778 21.08.08 в 01:08

Направо ми става лошо като си помисля за какъв генериран трафик иде реч при положение че yahoo.com се води най-посещаваният сайт според alexa ( реално но е друг, но това е тема за други разговори )

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.