Лили Иванова: Ти ме повика (Live) 1987

от Тодор Христов на 21.08.2008

Любимата ми българска певица е Лили Иванова. Обожавам песните й, гласът й е просто железен – звънък и много точен. Музиката, която различни композитори са писали за нея винаги е била на ниво, а текстовете винаги са били много, много силни.

Обзалагам се, че една може би немалка част от читателите на Alabala.org още не са били тръгнали на училище, а други вероятно не са били и родени, когато Лили Иванова е изпяла на живо тази песен през 1987г. Затова е възможно и да не я познаят на клипа, тъй като тя изглежда много по-различно там – без прическата и грима, с който свикнахме да я виждаме напоследък.

Но това ни най-малко не ми пречи да харесвам тази песен, а и всички други нейни стари песни. И не че съм откърмен с Лили Иванова, но винаги съм получавал силна доза вдъхновение след като съм чул нещо от нея. Талантът си е талант и действа заразително!

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:

{ 1 trackback }

Победителите в БГ Сайт 2008
11.06.08 at 00:11

{ 5 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

1

Майк Рам 21.08.08 в 14:08

Класата си е класа. В списъка на големите певици от нашата младост бих добавил още две имена, които много ценя – Силвия Кацарова и Ева Найденова, които тогава сякаш останаха в сянка. Силвия на стари години стана медийна звезда, а Ева така и не успя да постигна заслужено признание за таланта си.

Лили Иванова успя в най-пълна сила да реализира потенциала си и да се превърне в символ на естрадната музика в България. Специално с това изпълнение доказва категорично, че позицията й на национална поп икона не е случайна.

2

Георги 21.08.08 в 14:08

Не я харесвам особено много като човек, но като певица е просто уникална и ненадмината. Харесвам голяма част от песните и, макар и когато е изпълнява тази специално, аз все още да съм имал затруднения в говоренето и ходенето :)

3

Тодор Христов 21.08.08 в 14:08

Майк, засега ние двамата с теб се очертаваме нещо като доайени, след тази кратка статия.

Георги, така е, споделям мнението за певческите и артистичните заложби на Лили Иванова, а за това какъв човек е… може би е нормално Големите да имат и своите странности, както и да имат и поводи да имат тези странности, които широката публика не винаги има как да разбере.

Факт е обаче, че Лили Иванова е много уважителна към своите почитатели, винаги им е благодаряла и ги е споменавала с добро, а на сцената се раздава докрай – по няколко часа и без грам фалшив тон.

4

Георги 21.08.08 в 15:08

@Тодор : Истина, е че ако си много талантлив ( каквато Лили Иванова няма спор, че е ) можеш да станеш популярен – хората могат да пренебрегнат леките ти странности, издънките ти и несъвършенствата – примери и в българската и световната сцена дал господ.

Макар и рядко обаче се намират хора, които освен много талантливи са и обаятелни и безупречни като хора и точно те успяват да се превърнат в икони и точно те са тези които ще надживеят времето си.

Като пример бих дал паралел със спорта – всички знаем що за футболист беше Христо Стоичков и какво е постигнал. Гунди пък също е бил много добър футболист, но ако се направи съпоставка между двамата, дори Стоичков има повече успехи. Хората обаче обичат и до ден днешен Гунди и за него продължава да се говори, освен заради таланта му, а и заради това което е бил като човек, а Стоичков след 10-15 години най-вероятно ще е доста добре забравен :) .

А иначе за раздаването на концерт – около Коледа гледахме със семейството ( разбирай майка, татко, баби и дядовци както се полага за този период от годината ) концерт от зала 1 и родата общо взето спореха, че не било възможно на тези години Лили Иванова да може да пее 2 часа, почти без почивка и без да и трепне гласа…. ама както казахме таланта си е талант :)

5

Тодор Христов 21.08.08 в 15:08

Пее, пее… :-)

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.