Photo Dropper: Flickr в WordPress

photo dropper flickr

Един от полезните плъгини за WordPress, за които узнах наскоро е Photo Dropper. Плъгинът позволява откриване и добавяне на безплатни снимки под Creative Commons лиценз, публикувани във Flickr във вашия блог, при това без дори да се посещава Flickr – директно през административния панел на WordPress.

Плъгинът Photo Dropper работи по следния начин – след инсталацията и активирането му, в административния панел се вижда специална секция, в която има поле за търсене. Написвате ключова дума, по която желаете да откриете свободни за ползване снимки във Flickr, след което плъгинът автоматично открива за вас подходящите снимки.

Остава ви само да добавите снимката, която харесвате в блога си с едно натискане на мишката.

Ето как изглежда полето за търсене на снимки в административния панел на WordPress:

photo dropper

А ето в какво се трансформира полето на Photo Dropper след търсене на Flickr снимки по думата “car”, например:

photo dropper

След като плъгинът открие за вас подходящи снимки (между които можете да се прехвърляте много удобно “Напред” и “Назад”, за да ги виждате на серии по пет), можете да изберете и размера на снимката, която да публикувате в блога си. Размерите са малък (small), среден (middle) и голям (large). А стига да пожелаете, в опциите на Photo Dropper можете да зададете да виждате повече от пет снимки наведнъж, за по-голямо удобство.

В опциите на плъгина Photo Dropper можете да зададете също дали плъгинът да открива снимки, които позволяват публикуването им в блогове с комерсиална цел, или да търси всякакви Криейтив Комънс Flickr снимки. Това определено е удобство, както и предразполага към по-етичната употреба на снимките.

По-долу ще публикувам три снимки по ключовата дума “car”, по една от всеки размер. Както вече споменах, публикуването става много бързо, само с едно натискане на мишката.

Снимка 1 – малък размер


Creative Commons License photo credit: KrassyCanDoIt

Снимка 2 – среден размер


Creative Commons License photo credit: Dionetian

Снимка 3 – голям размер


Creative Commons License photo credit: choco86

Сваляне на Photo Dropper

И така, ако използвате чужди и безплатни снимки в блога си, можете да опитате да облегчите работата си и да разширите избора си на безплатни снимки, при това поставени в блога ви по етичен начин, съобразно Creative Commons правилата, като използвате плъгинът Photo Dropper за откриване и автоматично добавяне на Flickr снимки.

Линк за сваляне на Photo Dropper.

9 thoughts on “Photo Dropper: Flickr в WordPress

  1. От седмица вече имам про сметка във Flickr. Щом привърши прехвърлянето на сайта, всички снимки в блогът ми ще бъдат от flickr. Неудобното е, че големият рамер им е 500px широк, а моите статии са 450. Ще го оправим това.

  2. Няма да го използвам, заради гадния линк с anchor текст “photo”. Много спамерско.

  3. Еми за тази работа си има обработка на plug-in-и – просто променяш кода където пуска този линк. Аз лично ще го променя така че да показва лиценза в долния десен ъгъл на снимката с малко СС и името на човека.

  4. Представям си колко ще са доволни авторите на plugin-а, ако видят че си премахнал backlink-а 😀

  5. Бояне, аз мислех да имам акаунт “Про” във Flickr, но понеже не съм активен фотограф, предпочитам интегрираните услуги на Google, в т.ч. Picasa. Ако ми свърши лимита, ще си платя за още, но засега съм добре.

    Иначе, Flickr е красива работа, наистина!

  6. Ами аз сега като си взех по-малък хостинг трябва да си сложа снимките някъде, а те са доста. Затова реших да ги хоствам във flickr и да сложа някоя клиентска галерия на сайта ми. Другото положително нещо ще е социалната страна на flickr и че имам намерение да правя по-професионални снимки.

Comments are closed.