Svejo Widget

svejo widgetХората от Svejo.net са направили специален Svejo Widget, т.е. скрипт, който всеки би могъл да постави на своя блог, като предварително избере какво точно иска да показва чрез Widget-а.

Реших да стана бета-тестър на Widget-а и вече го ползвам. Можете да го забележите в дясната навигационна колона на Alabala.org.

Svejo Widget ви позволява да изобразявате на блога си последните най-свежи публикации (по категории) в социалната мрежа Svejo.net, Топ 10 на публикациите (по категории), публикации само на определен потребител или в определен сайт/блог.

Освен това, Svejo Widget може да се променя като размери (височина, ширина), като това зависи изцяло от вас. Ограниченията в размерите на Widget-а са 150-800 пиксела за ширина и 250-800 пиксела за височина.

В случая с Alabala.org, ползвам размери 160×500, като съм избрал да се показват най-свежите публикации от категория “Бизнес”.

Можете да получите Svejo Widget, да го настроите и тествате още сега, стига да пожелаете.

Защо да ползвате Svejo Widget във вашия блог?

Има няколко причини, които бихте могли да имате предвид, ако обмисляте дали да поставите Svejo Widget в блога си:

 • Чрез Svejo Widget ще давате допълнителен информационен ресурс на читателите на блога ви, насочвайки към статии, които са с повече гласове на блогъри или читатели, при това в тематична категория, която вие изберете.
 • Чрез Svejo Widget косвено ще носите трафик на други блогове, а ако и те поставят Widget-а в сайдбаровете си, ще получавате косвено трафик от тях.
 • Чрез Svejo Widget ще помагате на самата социална мрежа Svejo.net с трафик, тъй като линковете в Widget-а отвеждат най-напред към социалната мрежа, а не директно към блоговете или сайтовете, в които са публикувани съотвените материали.

Това са най-новите неща около Svejo.net в момента. Svejo Widget е поредната малка новинка от света на българските социални мрежи и е хубаво, че се случват подобни неща – някой да мисли в конструктивен план как да подобри и разнообрази услугата, която предоставя на българските блогъри, уебмастъри и обикновени интернет потребители.

14 thoughts on “Svejo Widget

 1. Чакам и dao.bg да направят такова, че те повече ми пасват на тематиката на блога 😉

 2. Да, би било добра инициатива от тяхна страна. Който иска, да сложи Widget, а който не иска – да не слага, разбира се.

  Може би от Dao.bg мислят по въпроса?

 3. Да не би да има някакъв бъг:

  “Най-свежите из 1”

  не трябва ли да се показва в твоя случай като:

  “Най-свежите от Бизнес”

  Тая единица определено не си е на мястото.

 4. Привет Венелин!

  Да, и според мен е бъг. Според мен се дължи на номера на категорията, която избрах да се показва – “Свежи” в “Бизнес категория”.

  Това бе опция #1 в списъка с опции и явно “вика” номера на опцията, а не “вика” текста.

  Както казваш, би следвало да е нещо като “Най-свежите от Бизнес”.

 5. Все пак е бета тестинг период :) до оправяме го още малко. Благодаря на всички качили widget-а…. и за много години 😉

 6. Допускам, че това оказва влияние в класацията на Svejo.net “Най-големите ни приятели”, която пуска комай единствения реален линк към външен сайт или блог от Svejo.net навън.

 7. уеп правилно допускаш …
  колкото до dao , то още в началото си казаха, че е експериментален проект, докато в svejo netinfo наливат с кофи … така че прогнозата е svejo да окупира за сълго( и с право) върха на най-голяма българска социална мрежа.

  Поздрави

 8. dao е коренно различна мрежа и си го казаха, те не искат да стават българския digg

 9. “Тодор Христов на 04.01.08 в 22:01

  Албинос, здравей! Имаш интересен блог!”

  Благодаря ти много!

Comments are closed.