Защо рангът на блога ни пада в Technorati?

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 30.07.2007

  Преди няколко дни забелязах, че рангът на един от блоговете ми в Technorati е паднал с 1 пункт. Не че има някакво значение, и все пак ми стана интересно защо е така.

  Днес успях да открия отговора в блога на Дарън Роуз. Там читател му задава следния въпрос:

  Рангът ми в Technorati спада – как е възможно това? Знам, че получавам нови линкове от външни блогове, но броят им в Technorati намалява. Помощ!

  Лично аз бих отговорил, че ако спада само ранга, това не е изненадващо – други блогове получават повече линкове и “качват” по-голям ранг. Но да спада броят на линковете?

  Дарън Роуз дава следното обяснение:

  Отговорът на този проблем е, че входящите линкове просто остаряват.

  Technorati оценява колко линка сочат към вашия блог от други блогове на база на активността през последните шест месеца. Това означава, че блоговете, които насочат към вашия блог днес ще се броят, но след 180 дни вече няма да се отчитат.

  По този начин Technorati се опитва да държи класацията свежа и да не оправдава новите блогове, които навлизат в блогосферата. Така, всички блогове трябва да са активни, за да поддържат своя ранг.

  Сега вече знаем. Благодаря, Дарън!

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.


  Вижте и това:

  { 0 коментара… коментирайте сега }

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.


  three + 1 =