Правила за баркампинг

от Тодор Христов на 02.12.2008

Ето, че използвам една чуждица, още в заглавието на материала – “баркампинг“. Поводите са два:

  • Богомил Шопов напомня, че тече приемане на заявки за лектори на блог-конференцията, която ще се проведе в рамките на P2P Конференцията във Велико Търново на 17-19 Април 2009. Внимание: заявките следва да се попадат не по-късно от 1 Февруари 2009г.
  • В Slideshare.net бе публикувана презентация със заглавие “Ръководство за баркампинг”, която лесно би могла да се използва и за блог-кампа в Търново:

Ако проследите презентацията с правилата за баркампинг до самия й край, вероятно ще забележите, че няма нищо сложно в цялата работа, и все пак, има няколко важни неща, които си струва да се имат предвид, например:

  • Да отидем на баркампа (блогкампа) сами или в малка група, за да не се капсулираме в единия ъгъл с “нашата си” компания и за да можем да се запознаем с повече хора.
  • Да отидем рано, за да използваме максимално пълноценно времето си.
  • Да си носим визитни картички, с онлайн координати на тях.
  • Без отлагане да обменим реални онлайн контакти след края на баркампа (блог-кампа) – във Facebook, Twitter, по е-мейл и т.н.

Очевидно трябва да помисля за по-подходящи визитни картички за предстоящата блог-среща. :-)

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:

{ 1 коментар… прочетете го по-долу или добавете ваш }

1

Стефан Русев 03.12.08 в 14:12

Много интересна инициатива.

Аз ще се опитам да си организирам нещата и да присъствам.

Благодаря за полезната информация

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.