MyKinda

от Тодор Христов на 21.09.2007

mykinda.jpgОт вчера стартира нов технологичен сайт на български език – MyKinda.

Няколко неща ми направиха впечатление в MyKinda (развиван поне засега от Димитър Веселинов), и за това реших да съставя кратък анонс за този сайт в Alabala.org. Ето кои са те:

Анонсът на MyKinda в Svejo.net

Анонсът на MyKinda е:

Стартира MyKinda Технологии, новини от центъра на технологичната вселена. Следя над 10 000 RSS емисии и обещавам на нашите читатели да са запознати с водещите световни идеи, тенденции, компании и изобретения.

10 000 RSS емисии? Това е внушително!

Анонсът на MyKinda в първата им статия в сайта

Започваме с блогове в България, Румъния и Русия, а много скоро и в останалите държави от Източна Европа.

Обещаваме локализирани и персонализирани новини, които ще помогнат на нашите читатели да са запознати с водещите световни идеи, тенденции, компании и изобретения.

Какви теми можете да очаквате от нас? Технологии и устройства, бизнес и медии, култура, начин на живот, новини, наука и общество.

Търсим сътрудници, блогъри с идеи и желание да променят България. Време е медиите да свалят черните очила.

Тук най-много ми хареса “Време е медиите да свалят черните очила”. Звучи интригуващо и в унисон с личните ми разбирания за “медиите” в България.

След толкова красноречив анонс за новия сайт, остава само да следим новините и информацията вътре в него. Надявам се, че в MyKinda ще има и достатъчно информация за блоговете и блогърите.

Адресът на MiKinda е http://bg.mykinda.com/tech/

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:

{ 4 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

1

Kaloyan K. Tsvetkov 21.09.07 в 10:09

Невероятно е колко нови приложения се правят на основата на WordPress. Докато в света на PHP се води спор кой framework или коя платформа е по-добра, “хората” (в това число и аз) си намериха с какво се работи най-лесно – с WordPress!

2

Тодор Христов 21.09.07 в 12:09

Да, наистина, като си помисля колко много ми е помогнал WordPress в моята скромна практика…

3

Димитър Веселинов 21.09.07 в 15:09

Благодаря за добрите думи! Идеята ни е да наблегнем на новини, които предизвикват положителни емоции, карат хората да мечтаят и да съграждат. Модерен вариант на книгите на Жул Верн. По-малко цинизъм и повече оптимизъм!

4

Тодор Христов 21.09.07 в 15:09

Идеята за групов блог е много добра (аз обмислях подобна алтернатива преди няколко месеца, за друг проект), надявам се, че ще я реализираш успешно – има голям отенциал, според мен.

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.