Черно Море – ПСВ Айндховен 0:1

  • el
  • es
  • id
  • pt
  • se
  • от Тодор Христов на 07.08.2009





    Черно Море игра достойно във втората среща от третия предварителен кръг на турнира Лига Европа срещу холандския гранд ПСВ Айндховен, но загуби (за пореден път) с нелеп (авто)гол. Стана ни практика да губим по глупав начин в Европа (гол я в последната минута, я автогол), но въпреки всичко – добра игра и големи емоции на стадион “Лазур” в Бургас. :-)

    Повечето снимки са от Белчо Христов, има и немалко мои, както и няколко от варненския спортен сайт Ole-bg.com.

    След като се върнах от Бургас четох в спортните сайтове, че на Черно Море – ПСВ Айндховен имало 12 000 души. Моята оценка е, че на стадиона имаше около 14-15000 и вярвам, че съм точен в сметките. Общият капацитет на стадион “Лазур” е към 18000 седящи места, като само три сектора зад едната врата (всеки от по приблизително 1000 души) бяха празни. Останалите бяха пълни с ентусиазирани фенове, като около 800 от тях бяха фенове на ПСВ.

    Говоря ви за впечатляваща посещаемост за мач на Черно Море, предвид на факта, че мачът се играе извън Варна (стадион “Тича” във Варна няма лиценз за Европейските турнири), в работен ден и със сравнително ранен начален час (19,00), поради което някои желаещи със сигурност не са успели да пристигнат. Лично аз и Белчо от блога за фитнес тръгнахме за Бургас в 14,20.

    Загубихме с 0:1, но не мисля, че има фен на моряците, който да се срамува от представянето на отбора. Опитахме се, вложихме всичко, но просто понякога късметът помага на по-силния.

    Един ден преди мача звездата на отбора и негов капитан – Сашо Александров (Алекс) се контузи и не взе участие в двубоя. След това получихме (авто)гол от единственото положение на холандците през първото полувреме. Малко след гола съдбата ни се поусмихна леко с червения картон на Манолев от ПСВ, но не се усмихна при головите положения, които се откриха. Това бе достатъчно за отпадането ни от турнира, след загубата с 0:1 в Айдховен преди седмица (там пък с гол в 3-тата минута на продължението).

    Ето как излязоха отборите на Черно Море и ПСВ Айндховен на терена (видеото е мое):

    След края на мача отзивите от Никола Спасов и Миро Манолов са, че е нужно още самочувствие в подобни двубои:

    Радвам се, че станах пряк свидетел на тази среща. Има редки случаи, в които дори когато загубиш, изпитваш удовлетворение. Това е именно такъв случай! Надявам се, че двата мача с ПСВ Айдховен ще са чудесен урок за футболистите, а и за феновете, за да знаем и можем повече утре, когато отново играем в Европа.

    Ето коментара за мача, в т.ч. с видео на гола на ПСВ и гредата на Черно Море:

    А ето още малко видео кадри от двубоя, под формата на репортаж с някои от положенията в срещата:

    Запис на фен на ситуацията, в която се запалиха факлите:

    Жалко, че все още не са вдигнали забраната върху акаунта ми във Facebook, иначе щях да наводня хората, с които съм свързан там със видео и снимки от мача. :-)

    Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


    Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.




    Вижте и това:

    { 0 коментара… коментирайте сега }

    КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

    Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.