MyKinda в TechCrunch, 300 евро за блогър месечно?

от Тодор Христов на 06.11.07

MyKinda Techcrunch

Димитър Веселинов насочва към статия в TechCrunch от вчера, във връзка с блог проекта MyKinda.

Вижте как започва статията:

Лий Уилкинс, британски предприемач, който живее в Румъния, тази сутрин стартира нова мрежа от блогове на територията на Източна Европа, наречена MyKinda.

В момента, мрежата разполага с блогове само в Румъния, България и Русия, но Уилкинс заяви, че съвсем скоро ще стартира с блогове в още 10 източноевропейски държави и евентуално ще покрие целия регион.

Във всяка страна ще има 6 блога, покриващи следните теми: бизнес/медии, култура, лайфстайл, политика, наука, техника/джаджи.

Блоговете ще се поддържат на местните езици, а повечето блог постове ще се превеждат и на английски език в отделни блогове.

Блогърите в MyKinda ще получават базова заплата от 300 евро на месец, плюс бонуси за по-дълги постове, както и по-често публикуване. Компанията се субсидира от Лий Уилкинс в момента, който от своя страна търси инвеститори.

Линк към пълната статия в TechCrunch. Удебеляването на текста горе в цитата е от мен.

Триста евро + бонуси? Това вече е сериозна сума за повечето български блогъри, няма какво да си говорим.

Интересно е да се узнае дали това заплащане е усреднена стойност за всички блогове от мрежата, общо за всички държави, или е заплащане за всяка държава поотделно.

Ако цифрите на Майкъл Арингтън са верни (а няма как да не са, при условие, че самият той вероятно ги е получил от Лий Уилкинс или някой от екипа му), този материален стимул вероятно ще мотивира българските блогъри допълнително да монетизират усилията си с MyKinda.

Става много интересно, ще следим развитието. :-)Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.


Вижте и това:

{ 3 trackbacks }

MyKindA
06.11.07 at 19:11
101 блог момента на един блог ентусиаст | Блог за блогове - Alabala.org
23.12.07 at 11:12
MyKinda България е аут? | Блог за блогове - Alabala.org
27.02.08 at 16:02

{ 5 коментара… прочети ги по-долу или добави свой }

1 oggin 06.11.07 в 18:11

ами имал бол пари … дал :-) ще се радвам обаче и да избият :-)

2 Тодор Христов 06.11.07 в 19:11

“Избиването” на вложенията е по-интересната тема, определено. Интересно е да видим как и кога ще се реализира това във времето.

3 Димитър Веселинов 06.11.07 в 20:11

Необходимо е да уточня, че 300 евро месечно са отделени за всяка от шестте основни теми, отделните блогъри ще си поделят тази сума.

4 Тодор Христов 06.11.07 в 20:11

Благодаря, Димитър, това е много важно уточнение!

В TechCrunch някак си по-различен е смисълът на думите. Сега вече е много по-ясно!

P.S. Поставих линк към този материал в http://dao.internetreklama.com/work/mykinda/ ,защото и там се коментира темата за MyKinda.

5 nname.org 07.11.07 в 18:11

това “търси инвеститори” е много важно уточнение за стартираща компания. дано да успее проекта

Коментирай!

Можете да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Clicky Web Analytics