Ден #4 на RSS Дандания: Feedburner Dance

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 20.07.2008

  Според брояча на Feedburner ден #4 на RSS Дандания приключи с много добър резултат за Dzver.com, известни щети за Oggin.net и истински погром за Kaka-Cuuka.com.

  Изобщо, ден #4 на RSS Дандания ще се запомни от повечето блогове с “Feedburner Dance” – игра на брояча, която показва по-малък брой абонати от реалния. Мисля, че това се дължи най-вече на петъчния ден и че резултатите ще се възстановят още във Вторник, т.е. след 3 дни, а за някои блогове е възможно и по-рано.

  Ето резултатите и временното класиране на участниците:

  1. NovaVizia.com запазва лидерството в индивидуалната надпревара и въпреки регистрираните за деня -3 RSS абоната оглавява класирането с общо +57 RSS абоната.
  2. Второ-трето място си поделят BelchoHristov.com и Dzver.com с общо +14 RSS абоната. BelchoHristov.com отчита спад от -6 абоната, докато Dzver.com регистрира подем с +8 RSS абоната.
  3. Четвърти е Ikonomika.org с +4 RSS абоната. Този блог също регистрира спад по Feedburner от -3 абоната за 1 ден.
  4. Пети е Oggin.net, който регистрира значителен спад от -28 абоната и в общото класиране е с +3 RSS абоната.
  5. Шести е Kaka-Cuuka.com, станал(а) най-голямата жертва на ефекта на Feedburner Dance. Kaka-Cuuka.com регистрира спад от 110 абоната и в общото класиране е с -65 RSS абоната.

  В отборната надпревара, резултатите на двата отбора са:

  • Dzver.com + Ikonomika.org + Kaka-Cuuka.com + Oggin.net са общо с -44 RSS абоната.
  • BelchoHristov.com и NovaVizia.com са общо с +71 RSS абоната.

  В отборното класиране Белчо Христов и аз повеждаме много убедително, но това е илюзорна преднина. Мисля, че много скоро, след коригиране на резултатите на Kaka-Cuuka.com, нещата ще придобият съвсем друг оттенък.

  След Feedburner Dance по повечето блогове, общият резултат за всички блогове от старта на RSS Дандания: +27 RSS абоната, общо за 4 дни.

  Прави ми впечатление изобретателният начин за събиране на RSS абонати в Dzver.com. Там се изполва наистина интересен подход, който, комбиниран с активност в Svejo.net до момента дава чудесен резултат.

  Лично моите тактики стоят непроменени. Изполвам комплект от дейности за насърчаване на читателите да станат RSS абонати и очаквам с нетърпение Вторник, когато ще станат ясни резултатите за Понеделник.

  А междувременно, приготвям се за лоши данни за Събота и Неделя, като очаквам спад в брояча на Feedburner с около 40-50 абоната.

  Вижте всичко от развоя на RSS Дандания от вчерашния ден.

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 3 trackbacks }

  Ден #5 на RSS Дандания: Надолу, надолу...
  07.20.08 at 11:07
  Ден #23 на RSS Дандания: Нов общ рекорд!
  08.08.08 at 14:08
  Още един участник постигна целите си в Ден #24 на RSS Дандания
  08.09.08 at 09:08

  { 3 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

  1

  Longanlon 20.07.08 в 09:07

  подобни флуктуации не са новост за мен – явно фийдбърнър отчита не колко хора са се абонирали за блога, а колко са го всъщност видяли през рийдъра. обикновено цифрата на абонатите ми спада през дните, в които не пиша статии, но подобен голям спад не ми се беше случвал никога.

  в същото време и технорати си играе на някаква неизвестна игричка и много блогове подскачат в класацията на Дзвер като гумени топки. Блогът на Ники Бачийски ту се издига до 3-4 място, ту остава на опашката, преди седмица и други бяха така, Огнян продължава да губи рейтинг… добре, че там поне аз нямам проблеми :)

  2

  Longanlon 20.07.08 в 09:07

  още нещо – не знам защо си мислиш (тва и на други места го пишеш), че във вторник фийдбърнър показва данните за понеделник. според моите наблюдения всеки ден в 13 часа фийдбърнър се ъпдейтва и показва данните за сутринта на същия ден. иначе няма логика всеки понеделник да показва повишени цифри – абонатите ми не скачат в неделя, когато цял уикенд нищо не пиша и посещаемостта спада осезателно.

  3

  Тодор Христов 20.07.08 в 10:07

  Влез в акаунта си във Feedburner и ще ти се отвори “Feed Stats Dashboard” (табчето Analyze) – сравни там данните и ще видиш за кой ден какво показва.

  При мен от самото начало, от както изпозлвам Feedburner след 12-13,00 по обяд ми се опресняват данните за предишния ден (общо за 6 блога). Доколкото знам, и при много други е така.

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.