RSS драма за второто място ден преди финала!!

от Тодор Христов на 13.08.2008

Каква игра, каква RSS драма наблюдаваме в борбата за второто място в RSS Дандания само един ден преди финала!!! :-) Два блога с абсолютно изравнени показатели – Kaka-Cuuka.com и BelchoHristov.com водят борба рамо до рамо в класирането и най-вероятно ще се надяват и на малко шанс в последния ден на състезанието, който вече изтича…

Нека незабавно отправим поглед към таблото с временните Feedburner резултати:

rss финал feedburner дандания<br />

 1. Лидерът NovaVizia.com днес добави нови солидни +30 RSS абоната в портфолиото си и след вчерашния фамозен ръст вече е с общо +571 RSS абоната – нов рекорд в състезанието. Единствената въпросителна тук е дали в последния ден блогът за бизнес няма да прехвърли и границата от 600 абоната – нещо, което бе немислимо да си представим в началото на състезанието.
 2. На второ-трето място са два блога с абсолютно равни показатели ден преди финала. Вчерашният едноличен #2 – Kaka-Cuuka.com, дава ход назад с -2 за деня и общо +109 RSS абоната, а 2 статии на BelchoHristov.com направиха впечатляваща двудневна офанзива в Svejo.net и след като успяха да докарат на страниците на блога много голям брой нови читатели, фитнес инструкторът е с +9 за деня и също с +109 RSS абоната – нов личен рекорд.
 3. На четвъртото място солидни позиции заема Dzver.com, след +9 за деня и общо +48 RSS абоната – също нов рекорд за блога!
 4. Пети изостава Ikonomika.org, след -2 за деня и общо +31 RSS абоната.
 5. Шесто е Oggin.net, който днес се срина на Feedburner борсата и след -21 за деня общо има -49 RSS абоната.

Драмата за второто място без съмнение ще е онова, което ще бъде темата на последния ден на RSS състезанието. Обективно погледнато, BelchoHristov.com повиши много шансовете си след включването на 2-та негови материала в Svejo.net, което донесе неочаквано голям трафик (1500+) и потенциал за нови RSS абонати.

Доколко голям обаче е този потенциал и в каква степен се е реализирал, ще разберем утре, когато ще се обявят крайните резултати. Разбира се, Kaka-Cuuka.com също запазва своите силни шансове и нищо, абсолютно нищо не може да се прогнозира със сигурност.

В отборното класиране интрига няма, но все пак ето какво става там:

 • Dzver.com + Ikonomika.org + Kaka-Cuuka.com + Oggin.net са общо с +139 RSS абоната.
 • BelchoHristov.com и NovaVizia.com са общо с +680 RSS абоната. Нов рекорд за отбора!

Общо всички 6 блога са привлекли +819 RSS абоната. Може би числото 1000, за която неколкократно споменах в предишни материали, щеше да се реализира, с малко повече натиск и усилия от всички ни.

Все пак, остава още един ден, интересно е да се види какво ще стане. Дали можем да си помечтаем за 900 или е твърде смело, като за 1 ден?

Какви са позициите на шестте блога ден преди големия Feedburner финал:

 • BelchoHristov.com – 426 RSS абоната
 • Dzver.com – 367 RSS абоната
 • Ikonomika.org – 434 RSS абоната
 • Kaka-Cuuka.com – 366 RSS абоната
 • Oggin.net – 230 RSS абоната
 • NovaVizia.com – 2102 RSS абоната

Вижте всичко от развоя на RSS Дандания от вчерашния ден.

Какво мислите, кой ще спечели второто място? Някакви залози? :-)

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:

{ 1 trackback }

BelchoHristov.Com участник в RSS Дандания
08.20.08 at 09:08

{ 4 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

1

Б.Христов 14.08.08 в 09:08

Чакаме резултатите днес …. :)

2

Цветан Дичев 14.08.08 в 11:08

Дано всички блогъри, които реализираха такъв голям ръст при покачването на RSS абонатите си да продължат да го правят и след състезанието. Защото е по-лесно да стигнеш до върха, отколкото да се задържиш на него. :)

3

Тодор Христов 14.08.08 в 12:08

Златни ти уста, Цветане!

4

Б.Христов 14.08.08 в 13:08

Това е идеята, да се задържи вниманието и да се покачи темпа на абонатите с труд и желание! Иначе какъв е смисъла да пишеш в блог?

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.