Circus Maximus: Glory of the Empire

от Тодор Христов на 05.08.2008

За нова прогресив група узнах преди малко – Circus Maximus. Един приятел по Skype ме извести за нея. Каза ми да се запозная специално с произведението Glory of the Empire, с типичната за жанра на прогресив музиката продължителност от 10,28 мин.

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:

{ 5 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

1

Иван Пидов 06.08.08 в 15:08

Готина песен, ама не е мой стил ;)

2

Метала 11.10.08 в 04:10

Circus Maximus са много добра банда, която съм гледал и на живо. Имат два албума и мисля че втория ми харесва повече. Ако не бяха взаимствали толкова много от големите Dream Theater и Symphony X, щяха да имат повече шансове за успех. Както и да е, голяма банда са, и ще се радвам ако се развият.

А между другото, френската банда “Gojira” заслужава внимание. И то сериозно.

3

Тодор Христов 11.10.08 в 09:10

Еее, Метала, радвам се за включването. :-)

Ще проверя какво мога да открия за Gojira, мерси, че насочваш към тях!

4

Метала 12.10.08 в 05:10

Gojira са доста по-твърди. Имат много дет-метъл елементи, но и доста прогресив. Много сложна и уникална музика. Най-известният им албум е предпоследния, който е много по-лек и мелодичен и се казва “From Mars to Sirius”. Препоръчвам го.
Това е изключително позитивна банда, чиито идеи граничат от опазване на околната среда и спасяването на китовете до “духовното” извисяване :) Абе французи :)
Ако се окажат прекалено тежки -> има един много як и не толкова известен хеви/рок/прогресив проект с участието на двама от най-големите вокалисти – Russell Allen от “Symphony X” и Jorn Lande от “Masterplan” и соловия “Jorn”. Та този проект се казва просто “Allen-Lande” и има два албума с малко тъпите заглавия “The Battle” и “The Revenge”. Страхотни са!
Приятно слушане :-)

5

Тодор Христов 12.10.08 в 10:10

Сърдечно благодаря! Навътре си в нещата… :-)

Ще обърна внимание и на Symphony X проекта, за който ми каза, като за начало ще потърся в YouTube, да видя какво има там… Редовно слушам Symphony X…

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.