Alt в изображенията на блога ви

 • el
 • pt
 • от Тодор Христов на 07.12.2007

  Помня добре колко непросветен бях в началото, когато се захванах с блоговете. Или, става дума за около една година назад във времето. Едно от нещата, които разбрах с доста голямо закъснение бе за ползата и смисъла от тага Alt в изображенията в една статия.

  А полза и смисъл има – както за трафика по линия на Google Images (макар и не особено значим като количество, поне за мен), така и за резултатите от търсачките, особено ако имате практика да поставяте изображения в самото начало на статиите си, преди първия абзац.

  Това кратко видео на Мат Кътс ще ви даде допълнителна яснота около Alt тага:

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 3 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

  1

  Plamen Tomov 08.12.07 в 22:12

  Само една малка забележка – alt е атрибут на тага img и е също толкова важен, колкото атрибута title за а/линк/ таговете.

  2

  Манол Трендафилов 10.12.07 в 20:12

  Мога да дам директен пример за важноста на alt тага – в крайния ден от състезанието яицазимитпо лъгуг бях на първо място в images.google.bg за яицазимитпо лъгуг, защото бях сложил на две снимки алт-ове. Extra трафик е откъдето и да го погледнеш :)

  3

  Димитър Георгиев - Бико 27.04.08 в 15:04

  Абсолютно съм за слагане на alt-ове наистина помагат доста (същото и за title-ите). От скоро се интересувам от SEO и отварях първите резултати на google при тази ключова дума за България и мога да кажа че сериозно се използват всякакви екстри от този тип. Радвам се наистина че някой се е сетил да напише и това нещо в Бг пространството.

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.