Google Adsense в България

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 20.07.2007

  google-logo.jpg

  Вече направих анонс за това в NovaVizia.com, но нека поставя съобщението и тук.

  Рекламната програма на Google – Google Adsense вече е официално позволена за български сайтове.

  Ето откъс от писмото, което получих от Google днес сутринта:

  Hello,

  We’re delighted to let you know that AdSense for content is now available for your language.

  If you’re already using AdSense for content on pages in another language, feel free to add the AdSense ad code to your pages in Bulgarian as well.

  If you’re currently using only AdSense for search, follow the steps below to add Google ads to your site within a few moments.

  Надявам се, че това ще повлияе в положителна посока за развитието на българските сайтове и блогове – и малки, и големи, както и на развитието на интернет бизнеса като цяло.

  Новината за Google Adsense вероятно ще промени в някаква степен и рекламната и брандинг политика на редица български фирми, които ще имат много повече стимули да рекламират онлайн чрез огледалната програма на Google (за рекламодатели) – Google Adwords.

  Моите лични надежди са, че с официалното влизане на Google Adsense ще се промени и нагласата на някои електронни медии и рекламни агенции към интернет рекламите и те (интернет рекламите) ще станат нещо съвсем естествено още в следващите месеци.

  Ако имате сайт или блог на български език и желаете да печелите пари от него чрез рекламната програма на Google, посетете www.google.com/adsense, следвайте стъпките, описани там, прочетете внимателно всички инструкции и… наблюдавайте приходната си част. :)

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 5 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

  1

  Десислав 18.10.07 в 14:10

  несъм много доволен от адсенс въпреки че го ползвам.
  но намерих една много по-добра алтернатива. която ви дава 25$ още при регистрацията като бонус. вижте тази тема зада разберете повече htt://www.elena-life.com/money.htm

  2

  Лили 14.12.09 в 13:12

  Искам да попитам никъде в помощния център на ADSENSE не намирам отговор на въпроса как когато достигнеш първите 100$ трябва да подадеш заявка за да си ги получиш? Ако някой знае, предварително благодаря

  3

  Безплатни обяви 15.12.09 в 15:12

  Здравей,
  Когато достигнеш 100$ парите се обработват в следващия месец. В “История на плащане” мисля, че пише. Когато в “История на плащане” изпише.
  “Баланс към края на $месец” и парите са 100$ или повече, можете да ги очаквате след 25-то число текущия месец по Western Union или чек, както сте отбелязали в профила си и при условие, че сте добавили правилни данни. Парите се обработват автоматично, не е нужно да си ги искате. Няма такава опция.
  Единствената опция, която знам е “задържане на плащане” която се активира от настройките, но едва ли сте я пуснали. :)
  Поздрави

  4

  Лили 19.12.09 в 18:12

  Да, много благодаря за информацията, но единственото, което не разбирам е когато парите достигнат 100$ в история на плащането, от къде да взема този номер, който трябва да представя в WESTERN UNION за да си получа плащането? Предварително благодаря, ако ми отговорите :)

  5

  Тодор Христов 19.12.09 в 19:12

  Номерът за плащане за всеки отделен превод е записан в профила в Google Adsense акаунта.

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.