Най-добрите блогове 2024 (от Performancing)

Блогът Performancing.com провежда своите първи блог-награди за “Най-добър блог”, в които можете да гласувате за любимите си блогове в цели 28 категории.

Победителите ще се определят след гласуване от публиката, което е отворено от 3 до 10 Януари 2024г. Най-добрите блогове ще бъдат обявени на 11.01.2008, Петък.

Ако проявявате интерес към блогосферата в световен мащаб и искате да се обогатите в темата “блогове”, посетете номинираните блогове, разгледайте как изглеждат, по какви теми пишат, как точно пишат, защо пишат, и в крайна сметка - дано извлечете добри идеи за вашата собствена блог-дейност.

А също така, не забравяйте да гласувате (формите за гласуване са веднага след текста и линковете с категориите).

Аз вече гласувах за моите фаворити. А някои от категориите намирам за особено забавни.

P.S. Чудя се колко ли хора ще се намерят да кажат, че идеята за блог награди е лоша, много лоша, ако се организира подобно нещо и у нас?

Споделете с останалите:        
Моля, дайте вашия глас за тази статия!


Вижте предложенията от моите щастливи спонсори:

Уеб дизайн за 59 лв. - Template.bg

FColor.bg - Хостинг BG Domain

Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS или с е-мейл, за да не изпуснете най-новите ми статии.


RSS абонамент

Или, абонамент с е-мейл (въведете е-мейл адреса си):

Вижте и това:

5 Коментара to “Най-добрите блогове 2024 (от Performancing)”

 1. Майк Рам на 06.01.08 в 12:01

  В интерес на истината, мислил съм по този въпрос, само не съм измислил каква да е наградата за съответния блог и за гласуващите за него. Според мен трябва да има интерес и за двете страни. Може и да популярност и повече авторитет, но трябва ясно да се дефинира. Аз още не съм го измислил, а самият аз не съм толкова популярен, че да организирам такова нещо само за авторитет. Трябва да има и материални стимули. Но, ако дадеш някаква идея, аз съм навит да помислим по-сериозно на тази тема. Още повече, че у нас все още няма разделение на блоговете по категории, а това е много важно.

  Между другото, не видях никакви обяви за награди в състезанието на Performancing.com. Те само за авторитет ли го правят?

 2. Тодор Христов на 06.01.08 в 12:01

  Здрасти Майк,

  Това (авторитетът), вярвам, е най-голямата награда за участниците.

  Номинираните блогове са в огромния си процент много печеливши, едва ли ще се поблазнят от някаква малка сума.

  Преди 1 година написах писмо на един от организаторите на БГ Сайт. Казах им, че ще ги подкрепя с NovaVizia.com, ако организират награди за блоговете. Не видях обаче особен ентусиазъм относно предложението ми и нещата така и си останаха.

  Не знам дали ти прави впечатление, но почти всички категории в състезанието на Performancing (а и други блог-състезания по света - Blogger’s Choice Awards и др.) са за тематични блогове, т.е. по теми като бизнес, seo, кино, кулунарни, видео, подкастове, политически и т.н. Т.нар. “лични блогове” на практика не присъстват.

  Колко от БГ блоговете попадат в категорията “тематични блогове” и колко - в “лични”?

 3. Майк Рам на 06.01.08 в 14:01

  У нас 99% са лични, които се занимават предимно с политически теми. Това е така. Може би си прав, че ако се организира такава българска класация, малкото тематични блогове ще придобият по-голяма популярност. Само че, за да се направи, трябва да мотивираш някой да гласува. Това е най-големия проблем.

 4. Тодор Христов на 06.01.08 в 14:01

  Съгласен съм.

  В същото време, обособяването на достатъчен брой категории, в които реално да има конкуренция, по моему ще е по-трудната задача. Защото в подобно начинание все пак оттам трябва да се тръгне, а вече колко души са гласували (за да има представителност) - това е втория важен момент.

  А вече съвсем отделен е въпросът колко ще са образите, които ще започнат да одумват кой провежда състезанието, откъде-накъде именно тя/той. Нали знаеш - в България всички са велики и големи разбирачи.

  Но пък организира ли се нещо подобно, неизбежно ще плъпнат имитации (да не се позовавам на примери от близкото минало) - къде добронамерени, къде не… :-)

 5. Майк Рам на 06.01.08 в 16:01

  Идеята е добра и според мен си струва да се помисли върху нея. Добре е повечко хора да се включат в обсъждането и едни ден да си направим такъв конкурс и за български блогове. Може би днес е още рано за това, но до края на годината вярвам, че ще има по-сериозно профилиране на блог-пространството, което ще направи възможна и смислена една такава класация.

Остави коментар