Интересни новини от българските социални мрежи (Януари 2024)

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 11.01.2008

  Цели три са интересните новини от българските социални мрежи, поне за мен, от днес:

  • Dao.bg. Пускат свободно гласуване, което не изисква регистрация с юзърнейм и парола. В същото време, от Dao.bg предупреждават да не се злоупотребява с гласуването от един и същи компютър, както и да се публикуват тематични статии, адекватни на категориите в социалната мрежа, защото в противен случай е възможен бан.
  • Svejo.net. Като че ли са въвели автоматичен тракбек към блоговете, които имат публикувани материали в тази мрежа. Преди малко получих 2 такива тракбека – в Alabala.org и NovaVizia.com.
  • Ping.bg. Новината от Ping.bg е само за моя лична консумация и едва ли ви касае, но пък кой знае? Благодарение на намесата на Interbild.net, които са мои интернет провайдери, отново имам достъп до Ping.bg, след като 1-2 месеца нямах връзка към тази социална мрежа или когато имах, бе кошмарна и забиваше при логин.
  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 7 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

  1

  oggin 11.01.08 в 22:01

  Всъщност в dao.bg след повече от денонощие, възстановяваме свободното гласуване … след като взехме някой мерки срещу спамърите :-)

  2

  Станислав Божков 12.01.08 в 03:01

  По предложение на Ники Бачийски в момента тестваме въвеждането на pingbacks. Само че, се оказа малко по-корава задачка в сравнение с това , което очаквахме. Спецялно и Новавизия и Алабала, връщаха грешки при тестовете. Странна работа. Хубаво е, че все пак е проработило. Аз направо се бях отчаял :)

  3

  Тодор Христов 12.01.08 в 08:01

  Работи си Svejo пингбек-а и още как!

  Но в Dao.bg нещо не работи, което ме навява на мисълта за бан. :-) Дава следния текст:

  URL е грешен или блокиран: (http://alabala.org/412.html)

  Хора, защо баннахте радостта на народа Alabala.org?!

  (шегувам се, но ето един малък съвет към Dao.bg – моля ви, променете този текст, защото така човек наистина си мисли, че е баннат, а всъщност някой е поставил линк към тази статия преди това. Най-добре ще е да се върне стария текст – за дублиран URL ставаше дума в него.)

  4

  Irvine_Welsh 12.01.08 в 09:01

  За Interbild – преди няко дена имах проблем с ping.bg, но вчера се зареждаше като пушка. Не знаех че alabala.org се списва от другар по провайдер. За бЛога – поздравявам те.

  5

  Тодор Христов 12.01.08 в 10:01

  Мерси, Irvine_Welh! На Интербилд сме, засега :-)

  При теб Ping.bg иначе зареждаше ли нормално през последните месеци, имам предвид освен проблема ти преди няколко дни?

  При мен внезапно спря преди около 2 месеца, при това на всички компютри, с които сме абонати към Интербилд, а са с различни IP адреси. Аз предположих, че става дума за проблем, сходен с липсата на достъп до някои сайтове, за които бяха писали преди време, че се хостват от Некском.

  Отбивай се тук от време на време, ако ти е интересно, ще се радвам да “бистрим политиката”.

  6

  Irvine_Welsh 12.01.08 в 17:01

  Ами аз отсъствах извесно време от страната и май съм пропуснал цялата тая история около социални мрежи, web 2.0 и прочее.
  Поддържам си 2 сайта като хоби а сега пуснах и 2 блога та се позаинтересувах от тези неща и тогава чух за пинг.бг . Та мисълта ми дълга е, че не съм правил опити да отварям сайта преди.
  п.с. Определено ще минавам оттук, както и досега съм правил с тая разлика, че досега не бях писал.
  п.п.с. Как можах да направя правописна грешка в ника си в предния пост :)

  7

  Тодор Христов 12.01.08 в 19:01

  Поправих грешката в никнейма.

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.