Интересни новини от българските социални мрежи (Януари 2007)

от Тодор Христов на 11.01.2008

Цели три са интересните новини от българските социални мрежи, поне за мен, от днес:

  • Dao.bg. Пускат свободно гласуване, което не изисква регистрация с юзърнейм и парола. В същото време, от Dao.bg предупреждават да не се злоупотребява с гласуването от един и същи компютър, както и да се публикуват тематични статии, адекватни на категориите в социалната мрежа, защото в противен случай е възможен бан.
  • Svejo.net. Като че ли са въвели автоматичен тракбек към блоговете, които имат публикувани материали в тази мрежа. Преди малко получих 2 такива тракбека – в Alabala.org и NovaVizia.com.
  • Ping.bg. Новината от Ping.bg е само за моя лична консумация и едва ли ви касае, но пък кой знае? Благодарение на намесата на Interbild.net, които са мои интернет провайдери, отново имам достъп до Ping.bg, след като 1-2 месеца нямах връзка към тази социална мрежа или когато имах, бе кошмарна и забиваше при логин.
Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:

{ 7 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

1

oggin 11.01.08 в 22:01

Всъщност в dao.bg след повече от денонощие, възстановяваме свободното гласуване … след като взехме някой мерки срещу спамърите :-)

2

Станислав Божков 12.01.08 в 03:01

По предложение на Ники Бачийски в момента тестваме въвеждането на pingbacks. Само че, се оказа малко по-корава задачка в сравнение с това , което очаквахме. Спецялно и Новавизия и Алабала, връщаха грешки при тестовете. Странна работа. Хубаво е, че все пак е проработило. Аз направо се бях отчаял :)

3

Тодор Христов 12.01.08 в 08:01

Работи си Svejo пингбек-а и още как!

Но в Dao.bg нещо не работи, което ме навява на мисълта за бан. :-) Дава следния текст:

URL е грешен или блокиран: (http://alabala.org/412.html)

Хора, защо баннахте радостта на народа Alabala.org?!

(шегувам се, но ето един малък съвет към Dao.bg – моля ви, променете този текст, защото така човек наистина си мисли, че е баннат, а всъщност някой е поставил линк към тази статия преди това. Най-добре ще е да се върне стария текст – за дублиран URL ставаше дума в него.)

4

Irvine_Welsh 12.01.08 в 09:01

За Interbild – преди няко дена имах проблем с ping.bg, но вчера се зареждаше като пушка. Не знаех че alabala.org се списва от другар по провайдер. За бЛога – поздравявам те.

5

Тодор Христов 12.01.08 в 10:01

Мерси, Irvine_Welh! На Интербилд сме, засега :-)

При теб Ping.bg иначе зареждаше ли нормално през последните месеци, имам предвид освен проблема ти преди няколко дни?

При мен внезапно спря преди около 2 месеца, при това на всички компютри, с които сме абонати към Интербилд, а са с различни IP адреси. Аз предположих, че става дума за проблем, сходен с липсата на достъп до някои сайтове, за които бяха писали преди време, че се хостват от Некском.

Отбивай се тук от време на време, ако ти е интересно, ще се радвам да “бистрим политиката”.

6

Irvine_Welsh 12.01.08 в 17:01

Ами аз отсъствах извесно време от страната и май съм пропуснал цялата тая история около социални мрежи, web 2.0 и прочее.
Поддържам си 2 сайта като хоби а сега пуснах и 2 блога та се позаинтересувах от тези неща и тогава чух за пинг.бг . Та мисълта ми дълга е, че не съм правил опити да отварям сайта преди.
п.с. Определено ще минавам оттук, както и досега съм правил с тая разлика, че досега не бях писал.
п.п.с. Как можах да направя правописна грешка в ника си в предния пост :)

7

Тодор Христов 12.01.08 в 19:01

Поправих грешката в никнейма.

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.