EasyTrader вдига цените

Има промени в ценовата политика на интернет афилиейт мрежата EasyTrader, които влизат в сила от 1 Март 2023г.

Ако сте блогъри, попадащи в групата на т.нар. “Издатели” (т.е. хора, които поместват на страниците на блога си банери на различни рекламодатели), може би тази новина ще ви бъде полезна:

В условията на всяка програма е задължително заплащането за клик по цена, определена от Търговеца, но не по-ниска от 0.05 лв. за клик към Уеб партньорите. Настоящите програми без платен клик, както и програми с платени кликове от 0.04 лв към уеб сайтовете се запазват при сегашните условия.

Минималната цена за платено Действие следва да бъде не по-ниска от 0.10 лв. към уеб партньорите. Всички настоящи програми с плащане за действие под тази цена следва да бъдат актуализирани след 01.03.2008 или да бъде премахната комисионната за действие.

А ако сте рекламодатели чрез мрежата на EasyTrader, може би това съобщение ще бъде важно за вас, доколкото то касае комисионната на EasyTrader, респективно разходите за рекламодателите:

Комисионната на EasyTrader се увеличава от 30% на 40% върху стойността на договореното възнаграждение към Уеб партньорите. Новата цена на комисионната е в сила за всички програми и Търговци, които ще стартират след 01.03.2008.

Удебеляването в текстовете по-горе е от мен, а пълната новина можете да прочетете тук.

По какъв начин промените в ценовата политика касаят персонално мен?

Почти по никакъв, поне засега.

Отдавна преустанових практиката да помествам в блоговете си реклами от 4 или 5 стотинки на клик (с много малки изключения). Концентрирал съм се единствено към реклами по 10 стотинки или повече.

Бих препоръчал на EasyTrader да поработят активно по отношение на убеждаването на повече техни клиенти да използват текстови линкове.

Разбирам желанието на клиентите да публикуват огромни по площ банери за по 5 или 10 стотинки на клик (а през останалото време, когато няма клик, няма и заплащане, т.е. има една съвършено безплатна реклама), но ако търсят посещаемост на сайтовете си, текстовите линкове ще им свършат много по-добра работа. Ще свършат по-добра работа и на уеб-издателите, които в крайна сметка искат едно - да спечелят повече за усилията си по развиване на сайтовете си.

И в момента има немалък брой рекламодатели, които предлагат текстов линк за реклама, но поне още толкова са рекламодателите, които не предлагат тази опция.


rss feedХаресвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии!

Вижте и това:

13 Коментара за “EasyTrader вдига цените”

 1. Atanas Mishef на 09.02.08

  “но ако търсят посещаемост на сайтовете си, текстовите линкове ще им свършат много по-добра работа.”

  Как според теб ще стане това..? :)

 2. oggin на 09.02.08

  Mishef , предполагам Тошко е забелязал че CTR на текстовите връзки е много по-висок от CTR на банерите

 3. MARFI на 09.02.08

  Хубаво това, щото сега има някой хитреци на по 4 стинки клик.

 4. MARFI на 09.02.08

  А да текстов и аз предпочитам, точно както казва oggin CTR на текстовите връзки е много по-висок от CTR на банерите

 5. Гюро на 09.02.08

  Adsense не е ли по-добре?

 6. Не разбирам добре въпроса на Атанас Мишев, но ако става дума за сравнение между CTR (Click Through Rate) на банер и текстов линк, предимството е явно в полза на текстовия линк, по мои наблюдения.

 7. vagon на 09.02.08

  Според мен адсенсе е по добре. А най добре е да намериш някои които да реламира в твоят сайт.

 8. voxy на 09.02.08

  хех Тодор рекламата с банерите, след като не им се плащат импресиите си е доста голяма далавера, не знам как е, но всички ли рекламират само сайтове? ако искам да рекламирам примерно карнобатска луканка за какво са ми кликовете

 9. voxy на 09.02.08

  извинявам се че пак аз, но забравих това от 30% на 40% комисионна, се добавя върху парите които се плащат на публикуващия ли са? това ли е уеб партньор…. и хмм това ми изглежда прекалено висок процент

 10. Именно, от гледна точка на рекламодателите (в зависимост от начина, по който изглежда банера) е изключително изгодно никой да не клика върху банерите, защото в този случай рекламата си върви безплатно.

  А от 30 на 40% се вдига процента за EasyTrader, като комисионна върху парите, които получава Издателят, така го тълкувам.

 11. voxy на 09.02.08

  примерно ако сайт с реклами от EasyTrader направи приход 100лв, 40 отиват за EasyTrader 60 за сайтът, а рекламодателя се е охарчил 100 лв?

 12. Ако се генерират кликове за 100 лв., сайта взема 100 лв., EasyТrader 40 лв., а рекламодателят плаща общо 140 лв.

 13. Мила Адсенс на 12.07.08

  […] се да се запозная и с други като теб. Да, не се срамувам да го призная! Знам, че знаеш, че ги […]

Остави коментар