Skribit: За какво искате да пиша?

от Тодор Христов на 02.05.2008

skribitСлед информацията на Дарън Роуз за Skribit вече използвам тестово този widget в Alabala.org.

Skribit е инструмент, създаден по идея на Пол Стамату и реализиран в рамките на Atlanta Startup Weekend, където за 54 часа трябва да се създадат реално работещи компании. Целта на Skribit е да се събира обратна връзка от читателите на един блог, които през widget-а на Skribit могат да пишат (в рамките на 100 символа) идеи и предложения за нови блог материали.

За да се ползва този инструмент в блога ви, ще имате нужда от безплатна регистрация. След това трябва да добавите блоговете си, в които искате да поставите Skribit widget и да копирате получения код някъде в страниците на блога си. Аз лично съм избрал да го поставя в Sidebar-а на Alabala.org, за да се вижда от всички страници на блога.

В Skribit имате възможност да поставите условие дали предложенията и идеите да се дават от анонимни потребители или само от регистрирани такива. Засега съм оставил тази опция на “анонимни потребители”.

Самият код на Skribit може да бъде променян както като размери на widget-а, така и като цветове. Skribit поддържа кирилица, а в административния панел имате достъп до информация, свързана с отправените към вас предложения.

Най-новите преложения се подреждат най-отгоре в Skribit widget-а, а вашите читатели имат възможност да гласуват за вече направени предложения, ако им харесват. В същото време вие ще получавате по е-мейл известия за всяко едно ново предложение, което получите.

Ако желаете да тествате Skribit, за да черпите идеи от читателите си, ето линк към сайта: Skribit.com.

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:

{ 2 trackbacks }

Skribit - За какво да пиша в блога? | Аз правя пари от Интернет
05.02.08 at 15:05
Dream Theater: Forsaken
07.01.08 at 23:07

{ 7 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

1

Алекс К. 02.05.08 в 11:05

Много полезно нещичко. :) Може би скоро ще го пробвам.

2

Пенко Пенев 02.05.08 в 14:05

Четох днес за този Widget. Мисля че идеята е прекрасна и ще тествам също в моят блог. Само, че там посетителите не са толкова, колкото в alabala.org, но ще видим какво ще стане.

3

Тодор Христов 02.05.08 в 17:05

И аз тествам, ще го подържа известно време, но иначе widget-ът е идеен. :-)

4

SSH_ON 02.05.08 в 18:05

Според мен няма смисъл от всякакви такива widget-и. Използват се само, за да запълнят страницата и разсейват читателите. В Совалка не може ли да се коментира вече?

5

Тодор Христов 02.05.08 в 19:05

Временно свалих формата за коментари там.

6

eBobi Group 04.05.08 в 10:05

Е тез джавки по принцип не са лоши, но натоварват бързото зареждане на една страница, а това хич не се нрави на новите читатели.

7

Тодор Христов 04.05.08 в 11:05

Да, така е. Затова може да се слагат в сайдбара, в дясната част на екрана, below the folder, за да се зарежда страницата с текста на статията в блога възможно най-бързо без изчакване.

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.