Woopra, ухаа!

от Тодор Христов на 03.06.2008

woopra

Днес получих одобрение и вече съм включен в бета версията на новия статистически модул за следене на трафик статистиката на сайтове – Woopra!

Данните наистина се виждат в реално време (както е и при Clicky, между другото, който също ползвам). Дизайнът на Woopra е просто жесток, много авангарден, определено.

За да се ползва Woopra за целите на вашите блогове, трябва да кандидатствате. След регистрацията си в сайта им следва да изчакате (при мен отне няколко седмици), за да бъдете одобрени. Ако това стане, на компютъра си следва да свалите десктоп софтуера, както и да се инсталира един WordPress плъгин. Това е всичко, после Woopra започва да работи за вас.

Първите ми впечатления от статистическия модул са добри. Предстои ми да разуча в малко повече детайли опциите на Woopra. Междувременно, ето два скрийншота от Woopra, под която вече разузнавам NovaVizia.com:

woopra
Скрийншот от Dashboard-а на Woopra.


Още една снимка от Woopra, вътрешна страница за Live следене на трафик събитията.

Линкове към сайта на Woopra и блога на Woopra.

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:

{ 1 trackback }

Google Analytics срещу Clicky срещу Woopra
06.17.08 at 20:06

{ 14 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

1

SSH_ON 03.06.08 в 23:06

Изглежда много добре :) Въпреки че не съм маниак на статистиките, интересуваме дали предлага нещо поече от Google Analytics и StatCounter?

2

voxy 04.06.08 в 08:06

дизайнът е много добър определено

3

Тодор Христов 04.06.08 в 10:06

SSH_ON, аз не ползвам StatCounter и няма как да сравнявам с него. По отношение на Google, голямата разлика е, че при Woopra всичко може да се следи в реално време, докато при Google не е така.

Иначе, статистическите показатели са сходни, разбира се.

Clicky също има опция за реално време, която се нарича “Spy”.

4

Калоян К. Цветков 04.06.08 в 18:06

Много са бързи — вчера вечерта се регистрирах (след като видях новината тук), и днес вече съм готов.

5

Тодор Христов 04.06.08 в 20:06

Аз понатрупах впечатления (около 1 ден) от Woopra и според мен, хората са на прав път. Има доста данни, всичко е в реално време, даже в един момент започвам да се “губя” в информацията.

По моему малко трябва да се усъвършенства Dashboard-а и да се позволи правенето на разрези (наслагване на различни сегменти с данни един спрямо друг), които засега сякаш не откривам.

Засега Woopra като че ли се доближава повече до данните, които вади Google Analitycs (спрямо Clicky) по отношение на показателя “Посещения”, но пък Clicky дава информация за изходящите кликове, което не откривам в Woopra.

6

Fipo 04.06.08 в 20:06

Ухаа, мноу здраво изглежда.
Сега си пуснах регистрацията и чакам да видя новата играчка …
Благодарско

7

Тодор Христов 04.06.08 в 20:06

За нищо, дано одобрението стане бързо като при Калоян Цветков, защото аз почаках доста (даже бях забравил, че съм кандидатствал) :-)

8

Vadim 04.06.08 в 21:06

Ооочень интересно и мною здраво изглежда! дякую за предоставленнуя информацию!!

9

SSH_ON 04.06.08 в 22:06

Мен лично ме интересува само как хората попадат на сайта ми (и то главно органичния трафик, а не рефералите). Всякакви други екстри са ми излишни. Някой ще сподели ли с какво ултра подробни и в реално време статистики са полезни за нещо?

10

Fipo 05.06.08 в 16:06

Току що получих мейла с одобрението.
сега чакам да мине някой друг ден за да се понапълни със статистика.
Първите впечатления са, че инсталацията минава много бързо ;)

11

Калоян К. Цветков 05.06.08 в 17:06

Fipo, изтегли си java приложението, и наблюдавай всичко на живо. Аз след един ден ползване все още нямам достатаъчно данни за да се покаже каквото и да е на уеб страницата — за сметка на това java приложението работи като пушка ;) преди малко даже пробвах чата ;)

12

Калоян К. Цветков 05.06.08 в 17:06

между другото, супер любопитни неща забелязах .. досега не съм се сещал да resolve-на IP адпесите и да вида какъв host ще ми извади. Woopra го прави автоматично за потребители които са ти в момента на сайта, и днес така видях как от две банки са дошли на блога ми да четат как се чешя езика със скорошните издънки на ПИБ ;) … при това идвайки по линкове от други блогове в които се обсъжда същото ;)

13

Fipo 05.06.08 в 19:06

Калояне сложих го още веднага след одобрението, но още нищо не се е появило там …

14

Калоян К. Цветков 05.06.08 в 22:06

Fipo, може би говорим за различни неща — кое точно си сложил ? Значи, необходимо е да сложиш WordPress плъгена на блога си, да го активираш, и да въведеш идентификационния номер на сайта. Това е необходимо, за да започнат да се записват данните. След това, за да можеш да ги гледаш, върви на Woopra на сайта, и от Download секцията си изтегли desktop приложението — има всякакви, за Windows, MacOSX е т.н. След това, инсталирай си приложението, логни се с него, и това е — вече би трябвало да виждаш статистиките. Пак повтарям, че това е от приложението, което инсталираш локална на компютъра си, а не от уеб сайта.

Ако въпреки всичко продължаваш да имаш проблеми, погледни да не би кеширането да ти прави проблеми. Аз вчера добавих три нови сайта, които днес вече бяха удобрени, и на два от тях първоначално нямаше никакви данни. Проблемът се оказа, че много от страниците са архивирани, и така се вадят стари копия, а не новите в които има инжектиран кода на Woopra.

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.