Ксу Жинглей: Блог със 100 милиона посещения

от Тодор Христов на 23.07.2007

Xu Jinglei
Чудите се кой е най-четеният блог в света?

Отговорът на този въпрос е спорен, и все пак някои източници твърдят, че най-четеният блог в света е китайски. И е на Ксу Жинглей – китайска актриса, филмов продуцент, суперзвезда и блогър.

Родената през 1974г. Ксу Жинглей стартира блога си през Октомври 2005г. Само за 112 дни блогът й получава 10 милиона посещения. А сутринта на 12 Юли 2007г. (т.е. за по-малко от 2 години) блогът й поставя нов рекорд – 100 милиона посещения!!!

Не разбирам китайски, но от това, което съм чел като информация за блога на Ксу Жинглей, тя пише за нещата от ежедневието си, какво й се случва, какво прави – т.е. на пръв поглед това е един най-обикновен личен блог.

Това, което прави блога на Ксу Жинглей необикновен са потресаващите цифри – всеки нейн материал (пост) се преглежда около 100 000 пъти (!!!), а оставяните коментари са средно около 1000 (!!!)

Преди време бях прочел някъде, че един от материалите на Ксу Жинглей бил само от 2-3 реда – за това какво било времето в Пекин. Конкретно този материал получил няколко хиляди коментара.

Поне към днешна дата, Technorati.com отрежда място #47 в света на блога на Ксу Жинглей, с 5416 входящи линка от други блогове.

Окуражена от невероятния си успех в Интернет, Ксу Жинглей се прехвърля в други онлайн области, като например създава свой собствен онлайн магазин.

Блогът на Ксу Жинглей се хоства от Sina.com и можете да го посетите на адрес http://blog.sina.com.cn/xujinglei. Тъй като е на китайски, а аз не владея този език, не мога да ви кажа нищо повече по темата.

И все пак цифрите са зашеметяващи, нали?

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:

{ 1 trackback }

Китай доминира онлайн
08.13.08 at 07:08

{ 3 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

1

Надя 10.11.07 в 16:11

Интересно, явно все пак английският език издиша пред всемогъщото разпространение на китайския!

2

MARFI 15.01.08 в 20:01

E 0.5% от китайците да го посетят и готово :)

Американските сайтове и те са мега посещавани.

Остава да научим китайски.

Поздрави.

3

MacTeP 14.08.08 в 02:08

Яки цифри

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.