Blog Action Day 2008

от Тодор Христов на 15.08.2008

Измина една година от инициативата Blog Action Day 2007 и ето че вече е обявена кампанията Blog Action Day 2008. Тази година темата е “Бедността”, за разлика от предходната, когато беше “Опазване на околната среда”.

Идеята накратко е следната – всеки включил се в Blog Action Day блог трябва да напише нещо по темата на кампанията, за да прикове общественото внимание към нея. С помощта на много голям брой блогове – и големи, и малки, въпросната тема получава голям обществен отзвук и възможност много хора да се замислят още веднъж за един или друг наболял проблем.

За да се включите в инициативата Blog Action Day 2008 трябва да посетите сайта им – BlogActionDay.org и да регистрирате блога си там. Вече са се включили голям брой от световноизвестните блогове като Techcrunch, Mashable, Smashing Magazine, Zen Habits и др.

Самото участие в Blog Action Day 2008 се изразява в публикуването на статия в блога ви на 15 Октомври, по темата за бедността.

Аз вероятно ще се регистрирам с повече от 1 блог, както и миналата година.

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:

{ 2 trackbacks }

Новият Blog Action Day 2008
08.15.08 at 09:08
Бедност
10.15.08 at 16:10

{ 2 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

1

Longanlon 15.08.08 в 11:08

Подозирам, че тая година последователите на инициативата ще даде нова, още по-масова и скучна концепция за понятието “стадо” от миналата година.

Просто предчувствам прочувствени излияния на тема лошите капиталисти, които ограбват бедните, злите империалистически държави, които потискат неразвитите държави, както и призиви да даваме все повече риба на гладния, вместо да го научим сам да лови.

2

Тодор Христов 15.08.08 в 12:08

Защо… зависи… каузата е благородна.

Все пак, това че повече хора ще напишат нещо не означава автоматично “стадо” – зависи от самите блогъри и от тяхната перцепция за този проблем, както и от начина, по който ще напишат своите материали (за тези, които решат да пишат).

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.