WordPress 2.6.1 за Alabala.org поради проблеми

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 16.08.2008

  Да, колкото и да е странно, само седмица след ъпгрейд към WordPress 2.6 се наложи да направя нов ъпгрейд на Alabala.org – към WordPress 2.6.1.

  По принцип, подобен ъпдейт нямаше да е наложителен (както споменават от WordPress), ако не се бяха появили проблеми с кирилизацията на таговете.

  В началото смятах, че проблемът се дължи на темата Thesis, която ползвам в момента, след това реших, че проблемът е в плъгина All in One SEO (сменен за тест с All in One Platinum).

  Оказа се, че проблемът с кирилизацията на таговете се решава много лесно след ъпдейт от WordPress 2.6. към WordPress 2.6.1. Най-напред Калоян Цветков тества с прясно направена през деня WordPress 2.6.1 инсталация и ми каза, че всичко работи добре (което много ме зарадва).

  Ето как, наложи се да ъпгрейдна. Без помощта на плъгини, като предния път – ръчно, за най-сигурно. :-)

  P.S. Огнян Младенов също изпитва проблеми с WordPress 2.6, този път заради пинговете, които ползва. След ъпдейта към 2.6.1 проблемът му е отстранен.

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 1 trackback }

  Проблеми с WordPress 2.6
  08.16.08 at 15:08

  { 4 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

  1

  Калоян К. Цветков 16.08.08 в 15:08

  Въпреки проблемите, съветвам всички да обновяват WordPress блоговете си веднага след като излизи нова версия. Знам, че понякога новите версии не само решават старите проблеми, ами правят и нови, но пък този начин на администриране на блога ви щи ви донесе повече ползи отколкото минуси.

  2

  Тодор Христов 16.08.08 в 15:08

  Много основателен съвет!

  3

  val 18.08.08 в 12:08

  Много си блъсках главата заради тези тагове. При мен проблема бе, че не излиза title.

  4

  Калоян К. Цветков 18.08.08 в 13:08

  @val, точно това беше проблема. Значи, ако “слъга” е на кирилица — например /tag/продажби — тогава не се показват заглавията. За Неофициалния архив на Ре:ТВ написах плъгин, който да “обръща” кирилските слъгове на латиница, и пак се реши проблема. Обаче сега с най-новата версия е най-добре ;)

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.