Защо никой не вижда Adsense за RSS емисии?

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 19.08.2008

  След новината за старта на Адсенс за RSS емисии, когато от Google Adsense направиха всичко възможно да затруднят максимално потребителите си (като мен например) със сложна процедура по конфигуриране и да ги оставят в недоумение къде грешат в пренасочване на RSS фийдовете, както и след реалния старт на Adsense за RSS, когато за първи път видях рекламите във фийда си, на дневен ред излиза новия въпрос:

  Защо никой, освен мен, не вижда Adsense за RSS емисии в моите блогове?

  И мисля, че се досещам за отговора…

  По-долу следват 2 скрийншота, с които ще илюстрирам идеята си.

  Скрийншот 1: Със Adsense за RSS

  adsense rss емисия<br />

  Както виждате, в края на RSS емисията на Alabala.org има реклами на Adsense. Тези реклами обаче ги виждам само аз, защото на снимката е новата RSS емисия, която от Adsense ме накараха да създам от акаунта си при тях – http://feedproxy.google.com/feedburner/alabala.

  Подозирам, че ако се абонирате за тази RSS емисия, ще видите рекламите на Адсенс в четеца си.

  Скрийншот 2: Без Adsense за RSS

  Същата статия от Alabala.org, преглеждана в RSS четец, не показва рекламите на Adsense:

  adsense адсенс rss емисия<br />

  Да, наистина рекламите ги няма. И това е, защото тази статия се чете през стандартния Feedburner фийд – http://feeds.feedburner.com/alabala.

  Въпреки, че уж съм пренасочил стандартния Feedburner фийд към новия FeedProxy.google.com фийд, явно или аз нещо греша, или грешката не е в моя телевизор. :-) И в двата случая обаче, само аз си виждам рекламите в RSS фийда на Alabala.org.

  Скрийншот 3: Различен статус за NovaVizia.com

  Още по-тревожно е положението с Аdsense рекламите в RSS фийда на друг блог под мой контрол – NovaVizia.com, тъй като там още в акаунта на Adsense се вижда, че:

  adsense адсенс акаунт<br />

  И двата нови RSS фийда, които Адсенс ме накараха да създам, за да мога да показвам Adsense реклами за RSS емисии в блоговете си, бяха създадени на 15 Август 2024, но докато емисията на Alabala.org е със статус “Активна”, RSS емисията на NovaVizia.com продължава да стои със статус “Нова”, въпреки, че съм извършил абсолютно идентични операции и по двата фийда.

  И в крайна сметка – какво следва да направи човек, за да активира тази услуга – Adsense за RSS емисии???

  Кой от двата фийда – класическия на Feedburner, или новия през Feedproxy.google.com трябва да се изпозлва? Защо единият не се пренасочва към другия, както би следвало да бъде?! И защо статусът в Adsense акаунта ми за NovaVizia.com не е активен?!!?

  Все въпроси, които се отвориха след старта на Adsense за RSS емисии…

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 2 trackbacks }

  "Блогосфера" на "Дневник" не допуска блогове с реклами в RSS
  09.05.08 at 17:09
  Без RSS реклама в “Блогосфера” на “Дневник”
  09.05.08 at 17:09

  { 9 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

  1

  Пенко Пенев 20.08.08 в 00:08

  Според мен имат някакъв временен проблем. От няколко дни се опитвам да пренасоча фиийда си към feedproxy на google през процедурата по миграция в AdSense профила ми, но винаги се получава това:

  Google will soon provide a self-service process to migrate from an account on the original FeedBurner website to a Google Account. We have temporarily paused processing of new manual migration requests; we are working doggedly through the initial queue of requests and will re-open account migration services as soon as the first batch is completed.

  (If you have already submitted a migration request, please look for an email response from Google once your migration has completed).

  2

  voxy 20.08.08 в 00:08

  май е от това, виждам рекламите само в прокси-фийда

  3

  Марто 20.08.08 в 10:08

  Хората си използват http://feeds.feedburner.com/alabala – той си им е зададен в четците:)
  Само хората, които сега тръгват да те слагат в рсс четеца си ще стигнат до новия ти адрес.

  4

  Тодор Христов 20.08.08 в 11:08

  Нали това беше идеята на Адсенс, да се пренасочи единия фийд към другия, за да се показват реклами на всички RSS абонати… нещо не е наред със системата им, поне засега…

  Апропо, ето още реклами от Adsense в емисията ми, плод на автоматичната настройка, която съм задал:

  Adsense за RSS емисии

  5

  Марто 20.08.08 в 12:08

  Аз ли не те разбрах, ти ли не ме разбра:)
  Адреса:
  http://feeds.feedburner.com/alabala
  трябва да редиректва към:
  http://feedproxy.google.com/feedburner/alabala
  В случая ти нямаш контрол да зададеш такъв редирект, следователно всичките, който си използват стария фиид адрес ще си го ползват и за в бъдеще.

  6

  Тодор Христов 20.08.08 в 12:08

  За едно и също говорим.

  В акаунта ми в Adsense имаше система от стъпки, които трябваше да се направят, за да се пренасочи единия фийд към другия, т.е. абонатите на стария фийд да виждат същото, което и абонатите на Google фийда. Направих тези стъпки.

  Така е решено технически и в други блогове – аз не съм се абонирал за нови фийдове на TechCrunch и Mashable, а за старите, както и при много други блогове, които следя от да речем 1 година, но това не ми пречи да виждам рекламите им във фийда именно през feedproxy.

  7

  Марто 20.08.08 в 12:08

  Линк към тези стъпки?

  8

  Тодор Христов 20.08.08 в 12:08

  Не знам как да ти дам линк, в акаунта ми в Adsense бяха, след логин.

  Ще следя развитието на нещата, предполагам, че ще излезе свежа информация все отнякъде… Ще огледам и моите Feedburner настройки, да не би да греша някъде…

  9

  Боян Юруков 20.08.08 в 14:08

  Опитах се и аз да го направя това, но все получавам разни малко проблеми и със системата на adsense, и с тази на feedburner. Накрая се отказах и зарязах идеята.

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.


  + one = 4