Откриване на скрит брояч на Feedburner RSS абонати

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 29.01.2008

  В свой материал за Feedburner и WordPress, Огнян Младенов насочи към един полезен начин за увеличаване на абонатите на един блог чрез Feedburner. Лично при мен казусът, който описва Огнян бе налице, затова се възползвах от препоръката му и направих нужните промени в един от блоговете си. Предстои ми да сторя същото в останалите блогове.

  Като продължение на темата, бих искал да споделя с вас какво научих вчера във връзка с Feedburner абонатите по RSS. Става дума за броячите на Feedburner – малките правоъгълничета, в които се изписват с дребни цифрички броя на RSS абонатите.

  Оказа се, че има блогове, които са включили опцията за брояч в акаунта си във Feedburner, но не са поставили код в страниците на блога, който да изобразява тези броячи. В тези случаи няма как да се разбере колко са RSS абонатите на един блог през Feedburner, oсвен ако не се използва следния много прост трик:

  В браузъра си напишете следния линк и дайте Enter: http://feeds.feedburner.com/~fc/ime-na-emisia

  Например, ако в браузъра си напишете името на емисията на блога NovaVizia.com, то следва да изглежда по следния начин:

  http://feeds.feedburner.com/~fc/novavizia

  Така можете да видите колко е реалният брой на RSS абонатите през Feedburner на един блог. Номерът “минава” само за блогове, които са активирали опцията Feed Count във Feedburner акаунтите си.

  Този малък трик научих оттук.

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 1 trackback }

  Драматичен спад във Feedburner абонатите | Блог за блогове - Alabala.org
  02.21.08 at 22:02

  { 6 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

  1

  Боян Юруков 30.01.08 в 10:01

  И аз реших преди няколко дни да мина feedburner. Инсталирах си plugina-а за WP, но нещо не проработи. Затова смених feed-вете в header-а на ръка. Бутонът -брояч на мен не ми работи, но в контролният панел се вижда статистиката. Може нещо по настройките да не е наред.

  2

  Тодор Христов 30.01.08 в 11:01

  Но не вземаш ли кода направо от Feedburner, за да се изобрази брояча?

  Опцията Feed Count активирана ли е?

  3

  Боян Юруков 30.01.08 в 11:01

  А, точно това е бил проблемът – не съм активирал функцията. Иначе си вървят регистрациите. Трябва да почета как да стимулирам старите абонаменти да се прехвърлят на новия, за да си следя по-добре трафика.

  4

  Боян Юруков 30.01.08 в 11:01

  Впрочем ти има нещо с часът на коментарите. Пуска ги винаги в ХХ:01.

  5

  Тодор Христов 30.01.08 в 12:01

  Да, това с часа е не само в този блог. Откровено казано, не знам как да го поправя. :-)

  Ако искаш да узнаеш как постъпих аз в прехвърлянето на RSS абонати – виж това http://alabala.org/418.html

  При мен даде добър ефект.

  6

  Боян Юруков 30.01.08 в 14:01

  Моят стар бюлетин ще си остане активен, защото е в самият блог. В този случай няма много смисъл за потребителите ми да се прехвърлят на новият, освен за да ми помогнат със статистиката. Мисля, че и аз ще напиша едно подобно съобщение скоро. Иначе ми остава да следя новите абонаменти.

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.