Feed Compare: Сравнете си Feedburner часовника!

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 02.06.2008

  BlogPerfume.com пуснаха нов инструмент в услуга на блогърите, който се нарича Feed Compare и който позволява бързо и безплатно сверяване на Feedburner абонатите на различни блогове.

  feedburner абонати

  Инструментът е аналогичен на сравняването на посещаемостта по Alexa, с тази разлика, че за разлика от сравнително относителните данни на Alexa, инструментът Feed Compare е прецизен на 100%, тъй като тегли информация за броя на RSS абонатите от самия Feedburner.

  На снимката по-горе виждате сравнение на RSS абонатите на три мои блога – NovaVizia.com, Alabala.org и фирмения ни сайт SitaManagement.com.

  Независимо, че оперират в различни ниши и преследват различни цели, данните от сравнението между трите блога са показателни. Единият от трите блога бележи чудесен прогрес, вторият е стартиран наскоро и има нормална за България абонатна RSS база за бранша си, третия блог (по една ирония на съдбата това е точно блога, който четете в момента) е в застой вече няколко месеца – няма спад, няма ръст.

  Feed Compare със сигурност ще е по-полезен при сравняване на RSS абонати по Feedburner на блогове, опериращи в една ниша. Аз лично планирам да го ползвам на периодична основа за мои бъдещи обзорни материали.

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 4 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

  1

  SSH_ON 02.06.08 в 13:06

  Това показва, че цялата българска блогосфера е около 100-200 човека :) Колкото и да се стараеш, каквото и съдържание да публикуваш, повече от това не може да се вдигне посещаемостта. Това е българската реалност.

  2

  Тодор Христов 02.06.08 в 13:06

  Ами… какво да ти кажа…

  3

  Станислав Точев 02.06.08 в 17:06

  Ами кажи например, че не показва това :) Защото наистина показва съвсем други неща.

  4

  Тодор Христов 02.06.08 в 23:06

  Знам ли… :-)

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.