България в Technorati

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 25.07.2007

  Преди няколко дни ми гостува една позната, българка е, която живее в САЩ от близо 10 години. Разговаряхме за това какво се случва в Щатите, как гледа на нещата в България, какви са впечатленията й за страната ни в момента.

  В хода на разговора я попитах дали в Щатите се чува нещо за България – по телевизия, преса, интернет. Отговорът и бе, че за България нищо не се чува. Дори и за случая с медицинските сестри в Либия малцина са чували.

  Това ме провокира да направя проверка какво пише в чуждестранната блогосфера за България – в крайна сметка блоговете, ако не големите традиционни медии, може би пишат за нещо за страната ни.

  Влязох в Technorati.com и направих търсене по ключова дума “Bulgaria“. Резултатът?

  Към днешна дата в Technorati излизат 45,763 статии в блогове, в които думата Bulgaria се споменава.

  Нямам идея дали това е много или малко, но ако сравним с думата USA например, изоставаме над 20 пъти (което не е зле) – 1 091 338 отчетени резултата. В сравнение с думата Russia изоставаме само 7 пъти (344,250), а в сравнение с Zanzibar сме напред 4 пъти – 12,955 резултата.

  Може би ще ви е интересно да видите какво пишат чуждестранните (англоезични) блогове по света за България? Ето няколко възможности:

  Това са само 4 линка на блогове, в които се среща думата “България” на първа страница на Technorati в момента. Ако знаете за други (интересни) материали за България в чуждестранни блогове – дайте линкове.

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 0 коментара… коментирайте сега }

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.