Mixx и аз

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 13.08.2008

  От няма и седмица съм в социалната медия Mixx.com и вече имам карма 503! По-големи майстори от мен, като например Mactep и Blacksnoopy, нека кажат дали това е приличен резултат за краткия ми престой в Mixx, но като цяло се чувствам комфортно там.

  mixx

  Какво е Mixx? За тези от вас, които все още не знаят, това е интернет сайт от типа на Digg.com (Dao, Svejo, Ping), в който потребителите поставят линкове към важни, интересни, полезни онлайн материали на сходен с останалите социални мрежи принцип.

  В момента Mixx все още се утвърждава на световната “социална” сцена и е много вероятно след известен период от време да бъде сериозен конкурент на Digg. Причини да се смята така има много, и най-вече те са свързани със сериозна база от Mixx-потребители, които не си губят времето, ами добавят системно ново съдържание – и чуждо, а и свое, разбира се. ;-)

  В Mixx присъствам в няколко групи и общности, а преди няколко дни взех, че и аз основах една:

  • Общност SEO Bulgaria в Mixx (допуснат съм там благодарение на nbsp).
  • Общност Bulgaria (там пък съм приет благодарение на Mactep, който от скоро е важен потребител там, със завидна карма и специален бадж).
  • Общност Blog Bulgaria – за публикуване на статии, свързани с блоговете. Присъединете се, ако искате да се подкрепяме в гласуването за статии.

  Плановете ми са да продължавам да добавям материали в Mixx, когато попадна на интересни или значими такива. Планирам да добавям и свои собствени материали. Планирам да гласувам за чужди материали, също.

  И така, ако все още не сте посещавали Mixx, създайте си профил и тествайте за няколко дни. Организацията на сайта чрез новинарски емисии, общности, групи (пак подчертавам – вече има и чисто български такива) и етикети (тагове) позволява да се открива полезна свежа информация, която би могла да ви бъде от полза, в зависимост от тематичните ви интереси.

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 1 trackback }

  Негативното гласуване в Svejo.net
  09.16.08 at 10:09

  { 5 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

  1

  blacksnoopy 13.08.08 в 16:08

  Добър е резултата :)

  Аз съм доволен от това: http://prikachi.com/files/290758o.gif

  Качил съм един пост и има 466 линка от mixx :)

  2

  Тодор Христов 13.08.08 в 16:08

  Не знам защо, нищо не мога да отварям от сайта Prikachi.com, като че ли някакво ограничение от провайдера си имам. И преди ми се е случвало. :-(

  Но така или иначе, благодаря за оценката. :-) 466 линка – към какво са те? Към твой материал ли?

  3

  blacksnoopy 13.08.08 в 17:08

  466 линка от mixx само за един пост, който съм качил http://www.postimage.org/aV280Q_i-7cfdcb691f15b29b37e66ed0c15945e9.gif :)

  4

  Тодор Христов 13.08.08 в 18:08

  Е, това вече е миксиране!

  В доста общности и групи е попаднал този линк явно! :-) Браво!

  5

  MacTeP 14.08.08 в 02:08

  Добре си е за 1 седмица… някой потребители толкова не правят и за месец :) Няколко пъти те видях и в http://www.mixx.com/lounge като един от Top Mixxers in the last 24 hours :)

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.