България в Technorati

Преди няколко дни ми гостува една позната, българка е, която живее в САЩ от близо 10 години. Разговаряхме за това какво се случва в Щатите, как гледа на нещата в България, какви са впечатленията й за страната ни в момента.

В хода на разговора я попитах дали в Щатите се чува нещо за България - по телевизия, преса, интернет. Отговорът и бе, че за България нищо не се чува. Дори и за случая с медицинските сестри в Либия малцина са чували.

Това ме провокира да направя проверка какво пише в чуждестранната блогосфера за България - в крайна сметка блоговете, ако не големите традиционни медии, може би пишат за нещо за страната ни.

Влязох в Technorati.com и направих търсене по ключова дума “Bulgaria“. Резултатът?

Към днешна дата в Technorati излизат 45,763 статии в блогове, в които думата Bulgaria се споменава.

Нямам идея дали това е много или малко, но ако сравним с думата USA например, изоставаме над 20 пъти (което не е зле) - 1 091 338 отчетени резултата. В сравнение с думата Russia изоставаме само 7 пъти (344,250), а в сравнение с Zanzibar сме напред 4 пъти - 12,955 резултата.

Може би ще ви е интересно да видите какво пишат чуждестранните (англоезични) блогове по света за България? Ето няколко възможности:

Това са само 4 линка на блогове, в които се среща думата “България” на първа страница на Technorati в момента. Ако знаете за други (интересни) материали за България в чуждестранни блогове - дайте линкове.


rss feedХаресвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии!

Вижте и това:

Остави коментар