Безплатен бюлетин и RSS » alabala.org - експериментален блог за обща култура

alabala.org

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • експериментален блог за обща култура

  alabala.org

  Безплатен бюлетин и RSS

  Всеки читател на Alabala.org може да получава безплатна актуална информация за най-новите материали в блога.

  Това може да стане по два начина:

  1. Чрез абонамент за бюлетин по е-мейл

  За целта, следва да се въведе е-мейл адрес, на който ще получавате информация със заглавията на всеки 5 най-нови статии в Alabala.org, както и линкове към тях.

  Е-мейл адресът следва да се въведе в полето “Е-мейл адрес” горе в дясната колона на всяка страница (в секция “Бюлетин и RSS”), след което да се натисне бутон “Абонирам се”. После е-мейлът ви следва да се провери за автоматично изпратено от Alabala.org писмо, в което трябва да се натисне един линк за потвърждение на абонамента.

  Това е всичко.

  Можете да се абонирате за бюлетин по е-мейл и тук:

  Важно: Препоръчваме абонаментите да се правят с българска поща, за да четете кирилица с лекота.

  Ако правите абонамент с е-мейл в Yahoo, Hotmail или други чуждестранни пощи, следва да променяте настройките си, за да четете кирилица. Това става чрез View>Encoding>UTF-8.

  Можете да се отпишете от абонамента за бюлетина ни по всяко време, чрез натискане на линка за отписване, който ще виждате в края на всеки получен от вас бюлетин.

  2. Чрез абонамент за RSS емисия

  Ако имате навика да преглеждате най-новото съдържание на любимите си сайтове с RSS четец - вземете си RSS feed чрез оранжевите иконки “Всички теми” и/или “Всички коментари”, поставени горе в дясната колона.

  Тук не е мястото да говорим за RSS в детайли, но ако искате да ползвате именно RSS технология, а не класическия абонамент за бюлетин по е-мейл, съветът ни е да потърсите помощ от технически грамотен приятел, познат или колега, който да ви инсталира RSS четец и да ви обясни накратко как се ползва той.