Безплатен бюлетин и RSS » alabala.org - експериментален блог за обща култура

alabala.org

експериментален блог за обща култура

alabala.org

Безплатен бюлетин и RSS

Всеки читател на Alabala.org може да получава безплатна актуална информация за най-новите материали в блога.

Това може да стане по два начина:

1. Чрез абонамент за бюлетин по е-мейл

За целта, следва да се въведе е-мейл адрес, на който ще получавате информация със заглавията на всеки 5 най-нови статии в Alabala.org, както и линкове към тях.

Е-мейл адресът следва да се въведе в полето “Е-мейл адрес” горе в дясната колона на всяка страница (в секция “Бюлетин и RSS”), след което да се натисне бутон “Абонирам се”. После е-мейлът ви следва да се провери за автоматично изпратено от Alabala.org писмо, в което трябва да се натисне един линк за потвърждение на абонамента.

Това е всичко.

Можете да се абонирате за бюлетин по е-мейл и тук:

Важно: Препоръчваме абонаментите да се правят с българска поща, за да четете кирилица с лекота.

Ако правите абонамент с е-мейл в Yahoo, Hotmail или други чуждестранни пощи, следва да променяте настройките си, за да четете кирилица. Това става чрез View>Encoding>UTF-8.

Можете да се отпишете от абонамента за бюлетина ни по всяко време, чрез натискане на линка за отписване, който ще виждате в края на всеки получен от вас бюлетин.

2. Чрез абонамент за RSS емисия

Ако имате навика да преглеждате най-новото съдържание на любимите си сайтове с RSS четец - вземете си RSS feed чрез оранжевите иконки “Всички теми” и/или “Всички коментари”, поставени горе в дясната колона.

Тук не е мястото да говорим за RSS в детайли, но ако искате да ползвате именно RSS технология, а не класическия абонамент за бюлетин по е-мейл, съветът ни е да потърсите помощ от технически грамотен приятел, познат или колега, който да ви инсталира RSS четец и да ви обясни накратко как се ползва той.