Новости от iGoogle

от Тодор Христов на 17.10.2008

Използвате ли iGoogle? Аз, да, даже съм си го направил начална страница в браузъра и хвърлям по едно око на RSS новини, задачи за деня, календара си, документи в Google Docs и др.

Днес влизам в iGoogle и забелязвам значително променена подредба на елементите там:

igoogle

Лично на мен промените ми харесват – различните полета са направени по-четими, а и беше ми поомръзнал предишният леко ръбат външен вид. Навигацията вече е вертикална, не хоризонтална (с табовете горе) и като цяло – доволен съм.

Вие ползвате ли iGoogle като персонализирана начална страница или предпочитате други алтернативи?

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:
  • Neogen 2.0 (Неоген 2.0) Аз ли греша нещо или наистина Neogen има нова версия - 2.0? Вчера получих е-мейл от Neogen - от него...
  • Как да променим скучния Dashboard на WordPress Предполагам, че всеки блогър, който ползва WordPress за блог платформа познава отлично началната стр...
  • Тайният план на Google? На този видео клип се натъкнах преди малко благодарение на един коментар в Mashable, където ставаше ...
  • Отново се харесахме с Google Завръщам се от пътуване, през което нямах възможността да пиша в блоговете си и какво да видя - отно...
  • Google Adsense в България Вече направих анонс за това в NovaVizia.com, но нека поставя съобщението и тук. Рекламната програма...

{ 14 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

1

Иво Станков 17.10.08 в 09:10

Аз лично ползвам Reader, Calendar, Analytics и останалите отделно. Не съм почитател на homepage страниците. about:blank 4ever :)

2

Момчил 17.10.08 в 09:10

Да не би промяната да се отнася само за “скина”, който ползваш, защото при мен няма никаква промяна, или аз поне не забелязвам :) )

3

Тодор Христов 17.10.08 в 10:10

Момчил, не съм променял скина, даже е същия, но са пренаредени леко нещата, има ляво вертикално меню (според мен е по-добре така) и заоблени ръбове на различните елементи.

Иначе и аз ползвам Reader, Gmail и останалите поотделно, но и iGoogle, също.

4

Огнян Младенов 17.10.08 в 10:10

И аз го забелязах снощи, но казано честно ме дразни начинът по който се отваря мейла. Губи се цялото меню в ляво и няма начин да си маркирам постовете.

Много мразя като съм свикнал с нещо, някой да го промени без да ме пита :-)

5

Бахар Мустафа 17.10.08 в 10:10

Не използвам iGoogle – засега съм само на Google. Между другото някой използва ли homepage.bg

6

Venelin 17.10.08 в 10:10

Аз също използвам igoogle, но нямам никакъв скин и също нямам промени. Иначе ми е супер удобен, защото най-важната ми информация – календар, документи и RSS новини са на един екран

7

Стоян Станев 17.10.08 в 12:10

И при мен на началната няма промени, при теб сигурно е от скина, но имам добавен раздел webmaster tools и той е доста променен. Преди текста беше с Ariаl, а от 3-4 дни са му сложили TimesNewRoman с по голям шрифт, редовете са се разширили и направо не искам да го гледам :)

8

Момчил 17.10.08 в 13:10

Тодор, имах в предвид, че промените се отнасят само до скина, който използваш ти, т.е. промени ще забележат (имат) потребителите използващи въпросния скин (който ползваш и ти).

9

Бахар Мустафа 17.10.08 в 13:10

Знаете ли дали мога да сложа няккой сайт от моя рсс листа в рийдъра в igoogla т.е още с началната страница да видя кои са новите теми в еди кой си сайт :)

10

Тодор Христов 17.10.08 в 13:10

Момчил и Стоян, може и така да е, наистина.

Бахар – да, няма проблем да си слагаш RSS от някой блог или сайт в iGoogle. Мисля, че с Widget ставаше, аз ползвам няколко такива.

11

Цветан Дичев 17.10.08 в 14:10

Да, ползвам iGoogle. Но съм си сложил тема и при мен няма проблеми.

Бахар: абонирай се за някой RSS, след това избери ‘Add to homepage’ (май така беше) и си готов.

12

pierrot 17.10.08 в 14:10

И аз го ползвах, докато бях с Лисицита, но сега с Хром не съм, но проверих и няма промяна и при мен. Но пък се загледах във възможностите сам да създадеш тема и мисля да проверя за какво става дума…
Иначе си е полезна страница, особено ако ползваш повечето услуги на Google, а аз не се сещам какво не ползвам, май само Оркът :)

13

Тодор Христов 17.10.08 в 14:10

Аз – Оркут и Джайку.

14

Серж 28.10.08 в 19:10

Аз съм любител на http://netvibes.com
Доста по ми е приятно като интерфейс и го ползвам (може би) от преди да създадат iGoogle.
Мисля, че въобще не съществуваше iGoogle през 2005?

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.