Как да променим скучния Dashboard на WordPress

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 09.09.2007

  Предполагам, че всеки блогър, който ползва WordPress за блог платформа познава отлично началната страница, която излиза в административния панел на WordPress. Става дума за т.нар. “Dashboard”.

  Само след няколко месеца работа с WordPress започнах да изпитвам леко оттегчение от скучния, стандартен Dashboard и изведнъж… намерих лесно решение, в лицето на нов за мен плъгин.

  С помощта на този плъгин успях чувствително да освежа Dashboard-а на част от блоговете си. Това е плъгинът My Dashboard.

  Ето как изглежда един стандартен Dashboard:

  Стар Dashboard без плъгин

  А ето как изглежда Dashboard-а на Alabala.org след намесата на плъгина:

  Нов плъгин My Dashboard

  Новият Dashboard е Ajax базиран и напомня на iGoogle или Netvibes. Това позволява лесно преместване на различните секции на Dashboard-а в различни части на екрана, в зависимост от предпочитанията ми.

  Освен това, към плъгина My Dashboard е предвидена и библиотека с Gadgets. Засега не са много, и все пак са добре дошли. Ето скрийншот:

  Нов плъгин My Dashboard

  Между другото, този плъгин наскоро спечели втора награда в състезанието за плъгини на WebBlogToolsCollection.com. Оттам и аз разбрах за него.

  Можете да си изтеглите плъгина от тук, за да тествате. Предполагам, че ще останете доволни.

  А тук можете да откриете страницата в блога на автора на плъгина, в която той дава малко снимков материал и разяснения за My Dashboard.

  Трябва да предупредя, че съм тествал плъгина My Dashboard и той работи с WordPress 2.0+, но не работи при версия 1.5.

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 1 коментар… прочетете го по-долу или добавете ваш }

  1

  redordead 19.12.08 в 16:12

  не е лошо това, ама в новия уърдпрес вече си е с аякс всичко:) дашбордове разни др чекии:)

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.