Netvibes.com: Чудесна персонализирана начална страница за сайтове и блогове

от Тодор Христов на 19.07.2007

Netvibes

Персонализираните начални страници са удобен и безплатен уеб инструмент, който ви позволява да следите на едно място всички сайтове, които обичайно посещавате.

Възможност за удобно и бързо създаване на персонализирана начална страница ви дава Netvibes. Това е само една от многото възможности, но бих казал – една от добрите и приятни за ползване възможности.

Netvibes.com е сайт, който ви позволява да създадете своя лична персонализирана начална страница, в която да разположите полета (карета) с всички сайтове или блогове, които обичайни следите.

Ето какво можете да правите в Netvibes:

  • Да съберете на едно място всички сайтове, които четете.
  • Да съберете на едно място всички блогове, които следите.
  • Да използвате някои от готовите Netvibes Вселени (Netvibes Universes) – към датата на писане на този материал тези вселени наброяват 500 и продължават да нарастват.
  • Проверявате новите си е-мейли, без да отивате специално за тази цел в програмата или страницата на електронната си поща всеки път, когато искате да знаете дали сте получили нов е-мейл. Към момента Netvibes следи електронната ви поща в Gmail, Hotmail, Yahoo, AOL или поща чрез мейл клиент (POP3)
  • Да търсите видео клипове в YouTube, в т.ч. конкретно видео клипове, имащи нещо общо с България.
  • Да преглеждате нови снимки от Flickr, в т.ч. снимки, имащи нещо общо с България.
  • Да си водите списък със задачи и бележки.
  • Да следите времето и да получавате актуална прогноза за времето за вашия град или за който и да е друг град.

Netvibes дава възможност за използване на най-различни езици, в т.ч. и Български език. Дори и да предпочитате менютата на Netvibes да останат на английски, пак ще четете безпроблемно български език в заглавията и текстовете на сайтовете, които сте пожелали да включите в персонализираната си интернет страница.

Между другото, ето какво казват от българския екип на Netvibes относно своя безплатен продукт:

Добре дошли в Netvibes!

Това е вашата персонална страница, вие можете да промените всичко: да местите модули, да добавяте RSS/ATOM емисии, да промените параметрите на всеки един модул и др.

Вашите промени се запазват в реално време и вие ще намерите страницата си така, както сте я оставили на Netvibes.com. Ако желаете да имате достъп до вашата страница от всеки компютър, вие може да се регистрирате (горе в дясно) с вашия е-майл и парола.

Чувствайте се свободно да посетите блога на Netvibes, за да сте винаги в крак с най-новите постижения.

А ето и накратко за Netvibes в Wikipedia.

Остава ви само едно – да посетите Netvibes.com още сега, за да започнете да пестите време чрез следенето на информацията, която ви интересува на едно място.

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:

{ 1 trackback }

Как да измамим Feedburner?
08.04.08 at 20:08

{ 0 коментара… коментирайте сега }

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.