Обратно в играта, но с неприятен Google проблем

от Тодор Христов на 30.09.2007

След четири изморителни, но много успешни дни на обучение по продажби, което проведох с мои клиенти, се връщам обратно в “блог играта”. Тоест, продължавам да си водя блоговете.

Същевременно, днес бях много разочарован да разбера, че имам Google проблем с един от блоговете – JobHow.org.

В този блог няма много статии, тъй като е на няколко месеца, но досега бях любимец на Google и излизах на челни места в Топ 10 или Топ 20, по ключови думи като “автобиография”, “cv” или “мотивационно писмо”.

Днес обаче се оказва, че ме няма нито в Топ 10, нито в Топ 20 и т.н. При буквално търсене по пълните заглавия на статиите преди мен излизат всякакви други резултати, в т.ч. и резултати от социалните мрежи, където съм публикувал някои материали, но не излизат статиите в JobHow.org.

Не знам какво става и на какво се дължи – до вчера всичко бе нормално и съдейки по статистиката – хората са ме откривали чрез Google. Но, ако да речем вчера съм имал 100 посещения от Google, днес имам само 2.

Не съм правил абсолютно никакви промени по блога – нямаше ме цели 4 дни и дори не съм имал достъп до интернет. При търсене със “site:jobhow.org” статиите уж са в Google, но класирането ми по всички фронтове на ключовите думи е катастрофално. Още по-лошо, почти не мога да намеря на коя страница се класирам изобщо…

Ако знаете за какво иде реч и защо се получава така – вашата обратна връзка е добре дошла.

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:

{ 1 trackback }

Google крах: Имало и други | яицазимитпо лъгуг
10.01.07 at 22:10

{ 0 коментара… коментирайте сега }

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.