А блогърите по света се забавляват

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 13.10.2007

  International Blog Cup

  Прекрасен пример за това, че да имаш известен блог означава много неща, в т.ч. и да се забавляваш дава състезанието International Blog Cup, към което насочва Дарън Роуз днес.

  В International Blog Cup са номинирани 32 блога, които се борят по метода на директните елиминации. “Борбата” става под формата на гласуване, което е ограничено в определен времеви отрязък.

  Гласуването е изключително опростено – просто се натиска бутонът “Гласувай”. Няма регистрации, няма нищо друго.

  В момента текат четвърт-финалите на Blog Cup, в които ще се състезават следните блогове:

  Можете да гласувате тук, ако сред блоговете в International Blog Cup откривате познати за вас имена.

  Между другото, още преди една година повдигнах темата за състезание между български блогове, сходно с БГ Сайт.

  Оттогава аз претърпях известно развитие в мисленето си и въпреки това, все още смятам, че идеята е добра и че може да се реализира. Но не с жури и не с хора, които раздават оценки на познати и приятели, а по далеч по-неточния и субективен метод (ха-ха) – гласуване на публиката.

  От всички формати на състезания, които съм следил досега, форматът на International Blog Cup като че ли ми допада най-много – олекотена процедура за гласуване, директни елиминации на тематични блогове, бърза развръзка, “внезапна смърт” – като блица в шаха.

  Съвсем отделен е въпросът, че резултатите от подобни гласувания могат да се манипулират. Това е вярно, но подобни неща могат да бъдат ако не спрени, то поне силно ограничени.

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 0 коментара… коментирайте сега }

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.