Ревността при блогърите

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 04.11.2007

  jealousy.jpg

  Снимка: Sxc.hu

  Явно е, че неволно съм нарушил важното блог правило “Бъди пръв или умри!”, защото днес за пореден път прочетох статия, която самият аз исках да напиша.

  Статията е със заглавие Your Fellow Blogger is Not a Competitor, или нещо като “Колегата ти блогър не е твой конкурент”.

  Ето характерен пасаж от статията, който отразява изцяло и моята гледна точка по въпроса:

  Изпитвали ли сте някога ревност, че някой друг блогър във вашата ниша има повече читатели от вас? Или може би сте убедени, че заслужавате по-голямо внимание от него/нея? В крайна сметка, вие смятате, че съдържанието в блога на съперника ви съвсем не е толкова добро, както е вашето.

  Но всъщност, няма причина да гледате на останалите блогъри като на конкуренция, особено ако и те, както и вие, предоставят единствено безплатно съдържание, за да генерират доход.

  Ето още един характерен пасаж, с който съм напълно съгласен:

  Това, от което вие като блогър се нуждаете, е внимание. Останалите блогъри във вашата ниша са актив в това отношение, който можете да използвате. Не ги третирайте като конкуренти, дори и ако те имат сходни афилиейт програми. Интернет е достатъчно голям за всички.

  И, не мога да се стърпя просто, още един пасаж:

  Няма нищо по-хубаво от това друг блогър лично да ви препоръча на своята аудитория. Читателите се доверяват на въпросния блогър и тяхното възприятие за блога ви неизбежно ще бъде повлияно в позитивна светлина от подобна препоръка.

  Търсете тези препоръки, като си сътрудничите с други блогъри, не като работите срещу тях.

  Не знам какво смятате вие, но аз намирам, че в тези три пасажа има ужасно много мъдрост. Линк към пълната статия.

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 1 trackback }

  101 блог момента на един блог ентусиаст | Блог за блогове - Alabala.org
  12.23.07 at 09:12

  { 0 коментара… коментирайте сега }

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.